Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @petrahenriette

STILORAMA: Petra Henriette Rufi

– Jeg gleder meg til å stå i timesvis foran speilet og jåle meg til sammen med venninnene mine

Petra Henriette Rufi er 23 år og kommer fra Slemmestad. I 2021 har hun lyst til å gå mer ut av komfortsonen, «eie det» og bli komfortabel.

Beskriv stilen din med tre ord?  

– Fargerik, «ahead of time» og varierende – den ene dagen kan jeg være super jentete og sukkersøt, mens den andre kan jeg være edgy og vågal.

Hvem er ditt norske stilikon? 

– Jeg har ikke et spesifikt stilikon, men henter inspirasjon fra alt og alle rundt meg. Jeg er veldig glad i å scrolle meg gjennom Tumblr. Der finner jeg alt fra 90-talls-stil, anime girls, bratz, tomboy, grunge, vintage og så videre.

– Da jeg var yngre (nå også for så vidt) husker jeg at min mor fikk mange komplimenter for sin unike klesstil, hehe – hvor enn vi gikk. Jeg tror jeg i stor grad har ubevisst blitt påvirket av mamma når det kommer til klesstil.

Petra Henriette Rufi sin stil er ifølge henne selv «fargerik, ‘ahead of time’ og varierende» (Foto via Instagram @petrahenriette)

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg har ingen spesifikke stilikon, men forguder alle som eier sin egen unike stil. Jeg hører ofte folk si: «Det var veldig kult på h*n, skulle ønske jeg kunne kle det, men det gjør jeg ikke». Jo, kjære vennen min – det er akkurat det du gjør. Om du klarer å være komfortabel, fornøyd og eier det du har på, skal jeg love deg at uansett hvilken klesstil du ønsker å ha, så kommer det til å se like fint ut på deg som på h*n.

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Oi, det var vanskelig. Av de byene jeg har vært i må jeg si Amsterdam, København, Nice og Paris. Her finner jeg såå mye variert; alt fra streetstyle, edgy, highend fashion, bohemian chic/boho – you name it. Du finner alt, det er perfekt! Måten folk kler seg i disse byene er beundringsverdig, og for ikke å snakke om vintagebutikkene! 

– Jeg håper å besøke Tokyo en dag, der er det også mye inspo å hente.

(Foto via Instagram @petrahenriette)

Hva er din «hverdagsuniform» på hjemmekontoret?

– Jeg elsker å ha på meg treningsklær, haha. Da føler jeg meg litt sporty og «daffer» ikke hele dagen. Ellers går jeg stort sett i sykehusuniform ettersom jeg jobber på et sykehus.

Hva gleder du deg mest til å ha på på fest igjen? 

– Kjoler og høye hæler! Under dagens omstendigheter har det dessverre ikke vært nok anledninger til å bruke de fine kjolene jeg har fått. Ellers så har jeg mange elegante bluser og topper jeg ser frem til å bruke. Jeg gleder meg til å stå i timesvis foran speilet og jåle meg til, sammen med venninnene mine. På tur og orden går vi catwalk i de antrekkene vi tenker å ha på oss.

Petra Henriette Rufi gleder seg til å pynte seg igjen (Foto via Instagram @petrahenriette)

Hva er det kjæreste du har i garderoben? 

– Kan man si smykker, ringer og øredobber? I så fall så er det accessoires. Når jeg ikke jobber ser du meg sjeldent uten smykker, ringer og øredobber. Jeg føler meg naken om jeg ikke går med det.

Hva er ditt største bomkjøp? 

– Hm, hvor skal jeg begynne? Nei da, helt ærlig så tror jeg faktisk ikke at jeg har hatt noen «store» bomkjøp. Jeg er veldig kritisk når jeg handler klær. Det skal være behagelig og noe jeg kommer til å bruke flere ganger – det er veldig sjeldent at jeg shopper impulsivt og angrer i ettertid. Men hvis jeg skal nevne noe, så må det være en see-through bodysuit jeg kjøpte i København. Jeg følte at plaggene jeg hadde med den helgen var litt kjedelige så jeg kjøpte bodyen, uten å prøve den først… Det burde jeg ha gjort, for den var ikke noe behagelig å ha på. Etter endt kveld med mye dansing, hadde jeg mega gnagsår i lysken. Au!

Hvilket dyrt kjøp angrer du mest på?

– Jeg har ingen dyre kjøp jeg angrer på. Om jeg først skal kjøpe meg noe dyrt er det noe jeg virkelig ønsker meg (og trenger).

(Foto via Instagram @petrahenriette)

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Haha, dette skjer meg alt for ofte. Heldigvis gjør jeg det veldig enkelt for meg selv ved å planlegge, pakke og legge frem alt klart dagen før. I vesken jeg har funnet frem, legger jeg en liten reisetoalettmappe med diverse hårpynt smykker, ringer og armbånd. 

– På de fem minuttene så slenger på meg klærne jeg har funnet frem, tar på en ansiktskrem som jeg blander med tan-dropsene til Ida Warg (for å få litt farge), børster brynene, tar på litt vaselin og vippeconditioner på vippene. Sprayer til slutt med en ansiktsmist som gir glød. Når det kommer til håret tar jeg en dash hårgele og setter håret i en stram dott, eller så slenger jeg et sjal, tørkle eller en hatt på hodet. I vesken min finner jeg som sagt alt av accessoires jeg måtte trenge, så på veien tar jeg på det.

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

– Egen leilighet!

Hvilken trend kan Norge ta en pause fra nå?

– Er det noen trender i Norge nå? Haha, føler alle går i «comfy wear».

Minimalist eller maksimalist? 

– En god blanding.

Petra Henriette Rufi om stil, stilikoner og bomkjøp. (Foto via Instagram @petrahenriette)

Kendall eller Kylie Jenner?

– Emily Ratajkowski, hehe.

Celine eller Gucci? 

– Celine.

Hvordan ser 2021 ut for deg stilmessig? 

– Farger, farger og atter farger. Nøkkelordet for stilen min i 2021 er farger. Farger påvirker hjernen som igjen påvirker følelser, humøret og sanser. Dette mer enn jeg trodde! Det er helt merkelig, men jeg føler meg mye gladere og lettere til sinns når jeg går rundt i den rosa tracksuiten min fra Fila, kontra når jeg går i «samme» tracksuit bare i mørkblå velour.

– Når jeg ser tilbake på stilen min, har den alltid vært veldig ensformet i fargeveien – mye tunge og mørke farger. Gjennom 2019 og 2020 har jeg forsøkt å snike inn litt farger her og der. Det er jeg så glad for og skal fortsette mer med i 2021 og årene som kommer. 

– Jeg er veldig trygg på meg selv stilmessig, men vil forsøke å gå enda mer ut av komfortsonen min. Prøve ting som «ikke er helt meg», eie det og bli komfortabel.

Les også: – Jeg har gått fra å hate Oslo til å snakke om byen som en av verdens beste

Siste saker

Mest lest nå
Les mer