Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Stilorama: Artisten Amanda Delara

– Jeg blir direkte aggressiv av å gå med altfor trange bukser.

Hvem er du?

– Amanda Delara, artist, 22 år. Iranske foreldre, født i Sverige, flyttet til Norge som ettåring, bodd 14 år på Lillehammer og bodd på Neskollen siden 15-årsalderen. Der bor hun også nå. Aktuell med EP’en «Et lite stykke Norge».

Beskriv stilen din med tre ord.

– Variert, sporty, komfortabel. Komfortabel er viktig. Jeg blir direkte aggressiv av å gå med altfor trange bukser eller noe som ikke sitter riktig, selv om det ser bra ut.

Hvem er ditt norske stilikon?

– Jeg har ingen norske stilikon foreløpig, men det er flere jeg synes kler seg heftig! Rawdah Mohamed er helt rå. S/O til Rawdah <3 

Les også: Stilorama med Rawdah Mohamed

Hva med ditt internasjonale stilikon?

– Jeg tipper dette er det minst spennende svaret ever, men jeg dør for alt Rihanna går med og ikke minst måten hun bærer det på. 

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Tror det er vanskelig å velge ett sted, fordi jeg finner mye inspirasjon på IG om dagen og der er hele verden involvert. Jeg synes dog det er veldig mange dyktige, kreative up & coming designere i London som inspirerer meg!

Hva er din hverdagsuniform?

– En komfortabel dressbukse med enten crop top og en oversized jakke, eller med en kul hoodie og sneakers. Har en favoritt hoodie fra MUF10 som jeg elsker å bruke.

Hva har du på deg på fest?

– Det varierer veldig når det gjelder humøret. Noen ganger liker jeg å gå med en satengkjole som er stram rundt midjen og får fram litt former! Andre ganger liker jeg å kjøre en kul, ensfarget eller mønstret co-ord. Kan både kjøre sneakers og hæler til dette. Og smykker. Det er viktig!

Hva er det kjæreste du har i garderoben? 

– Jeg har ikke et spesifikt plagg enda der jeg tenker «dette er hjertebarnet mitt», men smykkene mine derimot er det kjæreste jeg har. Mine favoritter er et firkantet smaragd-sett, og et ankh-smykke i sølv som kostet 40 kroner på Etsy. 

Hva er ditt største bomkjøp? 

– Hahaha, da må vi tilbake til 2012. Vi var på tur i USA og jeg kjøpte en aztek-mønstret tights i fargene mørkegrønn, rød, svart og gul. Men jeg elsket å gå med den og den ga meg en god følelse, så der og da var den min beste venn :’)

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Er jeg fortsatt i pysjen fem minutter før? Wow, i så fall tenker jeg først «Du er en stor skuffelse. Hvordan kunne du la tiden fly vekk fra deg på denne måten. Lærer du aldri?» Og så tar jeg på hverdagsuniformen. Bøyer vippene med vippetang og tar på lip liner fra Buxom. Setter opp håret i en kjapp, stram bun og putter noen store gull- eller sølv-hoops i ørene. Da har jeg sikkert passert godt over fem minutter, men jeg er good to go og føler meg som en kul, sexi mama! 🙂

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

– Det hadde vært så kult å eie et par sko fra Amina Muaddi. I tillegg har jeg sett mye på en grønn PJ-pant med matchende skjorte fra Laina Rauma. Jeg er også på let etter et kult korsett som kan kombineres med diverse looks. 

Hvilken trend kan Norge ta en pause fra nå?

– Synes generelt det er kult når folk gjør sin egen ting uten å tenke på hva som er trend og ikke.

Minimalist eller maksimalist? 

– Iransk kultur er ofte «more is more». I oppveksten gikk jeg veldig imot det og var litt «hater» når det gjaldt dette aspektet, haha. Men i senere tid har jeg derimot begynt å like more is more! Så kanskje jeg er i en transition fase fra mini til maksi? Eller noe midt i mellom. Finnes det noe ord for det?!

Kendall eller Kylie Jenner? 

– Snakker vi stilmessig nå? Isåfall klarer jeg ikke å velge for synes de begge har gode øyeblikk. 

Celine eller Gucci? 

– Hmm.. jeg tror Gucci fordi de har mer morsomme, iøynefallende vesker og plagg. 

Hvordan ser 2020 ut for deg stilmessig? 

– Mer maksimalisme? Mer bling, farger, mønstre. Har også kjøpt egen symaskin, så i 2020 lærer jeg å sy egne klær og går forhåpentligvis i mye klær jeg selv har laget. Bestemor eide butikk i Tehran hvor hun sydde brudekjoler før. Hun kommer på besøk fra Iran i sommer og skal lære meg masse tips og triks. Altså, ikke til å sy brudekjole, men mer generelt!

Les også: Stilorama: Artisten Lil Halima

Siste saker

Mest lest nå
Les mer