Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stilorama med Ada Martini Strøm
Foto: Instagram/@adamartini

STILORAMA: Ada Martini Strøm

– Foretrekker influencere med biiiiiiittelitt lavere fotavtrykk.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama snakker vi med Ada Martini Strøm om stil og inspirasjon.

Hvem er du?

– Jeg heter Ada og kommer fra Oslo, men har de siste tolv årene reist rundt med jobben min. Jeg har en liten hund som heter Panda og bor nå i Oslo med kjæresten min.

– I 2020 bestemte jeg meg for å sette bærekraft først, og gjør nå kun oppdrag som modell for kunder som prioriterer bærekraft.

ada martini strøm
Ada Martini Strøm og hunden Panda. Foto: Instagram/@adamartini

– Jeg elsker å lære av andre, og å formidle dette videre så godt jeg kan! I dag jobber jeg for å lære mest mulig om bærekraftig utvikling og moteindustrien, slik at jeg kan formidle alt jeg lærer på enklest mulig måte videre. Jeg ga nettopp ut min første bok, Green Glam.

– Så er vel kortversjonen at jeg er forfatter, modell, greenfluencer og klimaaktivist!

Beskriv stilen din med 3 ord?

– Laid back, leken (og ofte litt) retro.

ada martini strøm
I redesign fra norske Pas Passé. Foto: Instagram/@adamartini

Hvem er ditt norske stilikon?

– Har ikke noe konkret norsk stilikon, men finner inspirasjon overalt! Ofte i vennegjengen, også elsker jeg å se hvordan folk kler seg på gata. Nå som samfunnet er åpnet igjen, gleder jeg meg masse til å se folk i glade farger i gatene til våren!

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Grace Jones er helt rå.

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Lenge siden jeg har reist nå, men det første som slår meg er Tokyo! En by stappfull av unikt design, men også grønne lommer og parker overalt. Naturen inspirerer meg.

ada martini strøm
Foto: Anja Ka/Instagram/@adamartini

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Jeg elsker vintage jumpsuits, dresser og matchende sets. Hvis man skal kalle noe «uniform» i garderoben min, må det være heldresser i sterke og glade farger. Jeg har en vintage jumpsuit fra Jil Sander, som jeg elsker og bruker ofte. Den blir jeg aldri lei av.

– Jeg elsker også skulderputer, og har flere jumpsuits og jakker med skikkelig 80-talls fit. Store jakker og blazere er også min greie, gjerne i en gøyal farge eller, med noen litt ekstra detaljer og knapper. Like ofte går jeg også i sorte jeans og en sort topp, så uniformen min er nok egentlig mest uforutsigbar!

ada
Ada Martini Strøm i svigermors vintage Escada. Foto: Instagram/@adamartini

Hva liker du å ha på deg på fest?

– Jeg elsker å dra på fest, og kler meg alltid etter humøret og hvilken type fest jeg skal på. Vet jeg at jeg skal danse mye, så blir det en avslappet variant med jeans, boots og en vintage t-skjorte. Har jeg lyst til å kle meg opp litt mer blir det fort en fargerik dress eller jumpsuit, noen kule smykker og kanskje et par briller. Det kommer egentlig helt an på hvordan jeg føler meg den dagen! 

Les også
STILORAMA: Sara Flaaen Licius

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Akkurat nå har jeg brukket ankelen og ligger hjemme og priser meg lykkelig for et par lyseblå bukser i merinoull som er en blanding av chic og komfort.

– Men, straks jeg kan bytte ut av disse, skal jeg ta i bruk en helt episk jumpsuit jeg fant på Tise. Den er hvit, har noen fete gulldetaljer på kraven og kommer opprinnelig fra California. Den kostet 150 kroner, og er kanskje et av de beste brukt-mote kuppene jeg har gjort i mitt liv!

ada
I redesign fra norske Pas Passé. Foto: Instagram/@adamartini

Hva er ditt største bomkjøp?

– Jeg gjør faktisk ikke bomkjøp lenger (snikskryt), fordi jeg er veldig bevisst på hva jeg kjøper og ikke kjøper. MEN jeg har ikke telling på hvor mange bomkjøp jeg har gjort tidligere på sample sales!

– Følelsen av at du gjør et kupp i øyeblikket og bare MÅ slå til, har ført til mange, mange ubrukte plagg i klesskapet. You live, you learn!

ada martini
Foto: Instagram/@adamartini

Du har bare fem minutter på deg før du må løpe ut døra. Hva gjør du?

– Det kommer helt an på hva jeg skal! Er det ikke så nøye, så bruker jeg de fem minuttene på å gi Panda en liten luftetur, og drar dit jeg skal som jeg er. Er det litt mer nøye, så pusser jeg tenna og tar på meg en av favorittjumpsuitene og et par gullhoops!

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Det eneste jeg ønsker meg er en vintage ryggsekk som får plass til både en laptop og lille Panda. Jeg har arvet en sekk av kjæresten min som jeg bruker nå, men jeg ønsker meg et litt mer feminint og kult alternativt.

Les også
Sarah Jessica Parker deler ærlige tanker om skjønnhet og aldring

– Jeg har faktisk lett i noen år nå, men finner ikke den perfekte sekken! Så da venter jeg heller. Synes egentlig det er litt fint å ha et så konkret mål, særlig når man leter etter ting vintage. Ordentlig skattejakt!

ada
Foto: Instagram/@adamartini

Hvilken trend synes du Norge kan ta en pause fra akkurat nå?

– Influencere og kjendiser som fortsetter å samarbeide og lage egne små kolleksjoner med norske og utenlandske fast fashion aktører. Det er 2022; Fossil fashion er ikke kult lenger.

Minimalist eller maksimalist?

– En gyllen middelvei.

ada
Foto: Instagram/@adamartini

Kendell Jenner eller Kylie Jenner?

– Foretrekker influencere med biiiiiiittelitt lavere fotavtrykk.

Celine eller Gucci?

–Stella McCartney!

Hva kler du deg helst i om vinteren?

– Jeg blir så fort kald! Alt som varmer. Gigantisk boblejakke, ullundertøy og pledd. Komforten vinner!

Og hva med om våren?

– Slitte Supergas, foret denimjakke (fortsatt litt kaldt spør du meg), rumpetaske og et par retro solbriller!

Les også: Stilorama med Mahad Said

Siste saker

Mest lest nå
Les mer