Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
STILORAMA med Mahad Said
(Foto: Instagram @mahadssaid)

STILORAMA: Mahad Said

– Klær og mote er en nydelig måte å uttrykke seg på.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama snakker vi med Mahad Said om stil og inspirasjon.

Hvem er du?

– Jeg heter Mahad, og hvem jeg er utvikles for hver dag som går. Akkurat nå bor jeg i Oslo, hvor jeg kombinerer studier, jobb og venner. Min historie starter i hjertet av Somalia: Mogadishu. Jeg kom til Norge og slo røtter på det glade Sørlandet som 11-åring.

– Jeg har naturligvis blitt formet av å vokse opp mellom to kulturer, og dette er noe jeg tror skinner gjennom i hvordan jeg kler meg. Klær og mote er en nydelig måte å uttrykke seg på. Det har alltid vært min måte å uttrykke følelser. Det har vært en rustning, men også en måte for meg å fortelle verden at «her er jeg».

For Mahad er klær en viktig måte å uttrykke seg på (Foto: Instagram @mahadssaid)

Beskriv stilen din med tre ord:

– Alltid-i-forandring. Jeg mener at det ikke finnes grenser for hva man kan gå med, uavhengig av trender eller kjønn, og jeg utfordrer meg selv på dette hele tiden. Skal jeg være ærlig, så har jeg vel flere sko med høye hæler enn sneakers i klesskapet.

– Jeg liker å blande det maskuline og feminine i en leken kombinasjon, sier Mahad Said.

Mahad forteller at han liker å blande det maskuline og feminine (Foto: Instagram @mahadssaid)

Hvem er ditt norske stilikon?

– Easy! Det må være my fellow Somalian queen: Rawdah. For en ikonisk kvinne.

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Det varier veldig mellom hver anledning, men jeg må nok trekke frem store navn som Ricky Thompson og Tyler the Creator.

Les også
Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Jeg inspireres ikke nødvendigvis direkte av byer, men de kulturelle samfunnene i byene. Det som kanskje inspirerer meg mest er når New York street fashion møter ikoniske underground ballrooms.

Mahad Said inspireres av kulturelle samfunn (Foto: Instagram @mahadssaid)

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Skal jeg trekke frem mine nøkkelplagg vil jeg nok si en klassisk kåpe og straight leg dressbukser, kombinert med boots og et fargerikt sjal. Det er viktig å få frem farger i dette tragiske vinterklimaet.

– Åh ja, jeg må alltid toppe det hele med en frekk liten veske.

Hva liker du ha på deg på fest?

– Når jeg kler meg til fest, tenker jeg more is more. Jeg er opptatt av å føle meg bra, fordi if you look good, you feel good. Jeg starter som regel med et klassisk plagg og bygger videre på det. Noen nøkkelord: klassisk, accessories og et solid statement piece. Det spiller ingen rolle om det er et klesplagg, et smykke eller et sjal – bare den ene tingen som blir the cherry on top.

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Skal jeg velge én ting så må det være en olivengrønn kåpe jeg fant under et vintageplukk for en second hand-butikk jeg tidligere jobbet for. Den kåpen har vært med meg gjennom tykt og tynt, og har nesten blitt mitt comfort blanket av et klesplagg.

Mahad forteller at han tenker more is more nå han kler seg til fest (Foto: Instagram @mahadssaid)

Hva er ditt største bomkjøp?

– Her skal jeg svelge en kamel, da jeg vanligvis aldri kjøper noe jeg ikke klarer å se for meg kan brukes til minst tre forskjellige anledninger. Men jeg har et par bukser fra Jaded London som jeg aldri fikk brukt.

Les også
Sarah Jessica Parker deler ærlige tanker om skjønnhet og aldring

Du har bare fem minutter på deg før du må løpe ut døra. Hva gjør du?

– Da drar jeg ikke. Neida. Da pusser jeg tennene, finner et enkelt antrekk, slenger på meg bootsene og løper ut døra med kåpen min i den ene hånda og en veske i den andre.

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Det må nok være Tabi ankle boots. De er så sære, men så chic på samme tid.

Tabi boots står øverst på ønskelisten til Mahad akkurat nå (Foto: Instagram @mahadssaid)

Hvilken trend synes du Norge kan ta en pause fra nå?

– Jeg synes vi skal ta en pause fra trender generelt. For det første bringer det så mye fast fashion med seg, men også lite individualisme. Når det er sagt, så er det viktig å få frem at man må kunne gå med nøyaktig det man ønsker.

– Jeg syns det er veldig fint at vi bor i et land hvor man kan uttrykke seg akkurat slik man vil.

Minimalist eller maksimalist?

– Jeg vil påstå at jeg er en extra minimalist. Rett og slett fordi jeg lever for komboen av det klassiske og det ekstravagante. Men jeg har heller få plagg jeg kan kombinere med hverandre, enn flere plagg som bare funker alene.

Mahad beskriver seg selv som en extra minimalist (Foto: Instagram @mahadssaid)

Harry Styles eller Kanye West?

– Harrys looks og Kanyes attitude.

Celine eller Gucci?

– Lett! «Father, Son and House of Gucci».

Hva kler du deg helst i om vinteren?

– En deilig og myk strikkegenser eller hoodie er alltid en go-to om vinteren.

– Er det én ting norsk kultur har lært meg, så er det at strikket tøy er et nøkkelplagg i garderoben.

Les også: STILORAMA: Nikoline Anundsen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer