Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nå er influencer og gründer Sophie Elise er singel
Foto: Instagram/@glodsophieelise

Sophie Elise lanserer kontroversiell valnøttskrubb

Har hun ikke lært noe som helst av Kylie Jenner?

I 2019 lanserte Sophie Elise sitt eget hudpleiemerke Glöd Sophie Elise, med fokus på veganske og cruelty free selvbrunings- og beautyprodukter.

Denne uken lanserte Sophie Elise sin første ansiktsskrubb – av det noe kontroversielle slaget.

Mange husker nok den omdiskuterte valnøttskrubben som Kylie Jenners hudpleiemerke Kylie Skin lanserte i 2019. Beautymogulen påsto at skrubben var så mild mot huden at den kunne brukes flere ganger i uken.

Det fikk både fansen og hudpleieeksperter til å rase.

Kylie Jenner fikk mye kritikk for sin valnøttskrubb
Kylie Jenner får i dag strålende anmeldelser for sin valnøttskrubb. Foto: Kylie Skin

Flere mente at skrubbens finmalte valnøttskall gjorde mer skade enn nytte. Valnøttskall er ment å virke eksfolierende ved at det fjerner døde hudceller, men kan ofte oppleves som for grov for huden.

I dag får Jenner imidlertid strålende anmeldelser fra flere forbrukere for skrubben i sin nettbutikk.

Også på Instagram-kontoen til Glöd Sophie Elise er det flere som er nysgjerrige på hvordan produktet føles på huden – selv om de fleste ser ut til å foreløpig rose den nye valnøttskrubben.

Glöd Sophie Elise Walnut Face Scrub er en mild og effektiv ansiktsskrubb som er beriket med valnøttkorn for å fjerne døde hudceller, rense og forebygge tilstoppede porer, ifølge henne selv.

– Jeg har valgt walnut shell powder og apricot seed powder i skrubben fordi jeg vil at produktene mine skal være veganske og så naturlige som mulig, sier Sophie Elise til Melk.

Hun legger til at det alltid er viktig å følge bruksanvisningen på pakken når man bruker produktene hennes.

Hva hun tenker om å lansere et produkt som er blitt så omdiskutert tidligere, har hun foreløpig ikke kommentert.

Hvorfor er egentlig valnøttskrubb så kontroversielt?

Det hele skal ha begynt i 2016 da to kvinner saksøkte Unilever med datterselskapet St.Ives etter å ha brukt hudpleiemerkets valnøttskrubb.

De hevdet at valnøttskallet førte til inflammasjon og tidlig aldring av huden. Men de to fikk ikke medhold ettersom de ikke hadde bevis, skriver Bustle.

– Det jeg kan si på generelt grunnlag er at valnøttskrubb høres ut som en veldig grov skrubb, som potensielt kan lage små mikrorifter i huden, sier Emilia Hugdahl, hudlege ved Bryggen Hudlegesenter i Bergen til Melk & Honning.

Hun forteller at hun generelt er mer fan av kjemisk peeling. Også til kroppen, med eksempelvis salisylsyre.

Skjønnhetsekspert: – Ville ikke brukt en ansiktsskrubb som inneholdt pulverisert valnøtt

– Jeg ble ganske overrasket da jeg så hva Glöd Sophie Elise sin nyeste lansering var. Spesielt siden det er så kort tid siden Kylie Jenner fikk massiv kritikk for et lignende produkt, sier Marthe E. Jakobsen, redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig i ELLE til Melk.

Marthe E. Jakobsen er redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig i Elle
Marthe E. Jakobsen.

– Jeg vet det er delte meninger om hvorvidt valnøttskrubber kan være skadelige eller ei, og er spent på å høre Glöd sin forklaring på hvorfor de valgte akkurat denne ingrediensen.

Selv ville hun ikke brukt en ansiktsskrubb som inneholdt pulverisert valnøtt, og sier seg enig med hudlege Emilia Hugdahl.

– En kjemisk peeling tilpasset hudtypen din er et langt tryggere og mer effektivt alternativ i mine øyne.

Les også: Slaktes for farlige skjønnhetstips

Siste saker

Mest lest nå
Les mer