Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Tomas De La Fuente for Tewal Magazine

Sommer + bleket hår = usant

Her er frisørenes beste tips for å forhindre at håret roper SOS etter sommeren.

Få ting er mer skadelig for behandlet hår enn årets høydepunkt; sommeren. Saltvann, klor og stekende sol er en dødelig kombinasjon, i ordets rette forstand, for hår som har blitt kjemisk behandlet.

Det er selvfølgelig klart at man ikke kan avstå helt fra å ta for seg av sommerens store gleder. Skal man hoppe i havet, stupe ut i bassenget eller slenge seg ned på en solseng, er det likevel visse forholdsregler man bør ta og ting man kan gjøre i etterkant.

Her er Sanya Keränen, kreativ leder for Nikita Hair, sine beste tips for å forhindre at håret ender opp med å rope SOS etter sommeren:

Les også: M&H skjønnhetsfavoritter: reisesett

  • Velg produkter med UV-beskyttelse. For å beskytte håret i solen bør du bruke produkter med UV-beskyttelse; Ja, det beste er faktisk om alle dine hårprodukter inneholder UV-beskyttelse om sommeren. Jeg anbefaler ingen som har nybleket hår å være i solen uten. Eleni & Chris sin ChroMin-serie inneholder UV-beskyttelse som bevarer hårfargen og gir masse fuktighet til håret. ChroMin Leave-in-Spray kan du spraye på litt ekstra før du går ut i solen, fordi den har en balsameffekt som gir masse fukt og glans.
  • Bruk solhatt. På den måten vil du være helt sikker på at håret ikke blir tørt eller at fargen falmer. Da beskytter du også hodebunnen fra å bli solbrent.
  • Drikk mye vann og ta vitaminer som styrker håret. Det er bra både for håret ditt – og for huden og resten av kroppen.
  • Kur håret to ganger i uken med en fuktighetsgivende hårkur.
  • Påfør balsam og ha på badehette før du hopper i bassenget. Selv om lysere hår og blonde striper er kledelig på sommerstid, er bading i basseng dessverre ikke å anbefale for deg med nyfarget hår. Klorvann kan gjøre håret ditt tørt, og i verste fall misfarge det så håret får et grønnskjær. Vi anbefaler deg derfor å påføre balsam i håret og bruke badehette før du hopper i bassenget.
Bilde: Tomas De La Fuente for Tewal Magazine
  • Smør inn håret med en fuktighetsgivende krem eller olje før du bader i saltvann. Å bade i havet kan også gi tørt hår, i likhet med at det kan gi oss tørr hud. Du kan også ende opp med floker du må kjempe for å gre ut – selvfølgelig ikke ideelt for behandlet hår – eller generell slitasje som gjør at du må klippe mer av håret enn du hadde trengt etter ferien. Smør derfor håret inn før og etter bading med en fuktighetsgivende krem eller olje, som for eksempel Pure Treatment Oil fra Eleni & Chris.
  • Bruk en dyptrensende sjampo dersom du skulle oppleve å få misfarget håret. En rensesjampo er nødvendig fra tid til annen, da det vil hjelpe deg å bli kvitt alle rester av tørrsjampo, balsam og stylingsprodukter. Jeg kan anbefale et avfargningsprodukt fra Wella kalt Color Renew som skånsomt fjerner grønnskjær og overpigmentering, uten å ødelegge kvaliteten eller den naturlige hårfargen. Denne rensen er også superfin å gjøre før en farging eller en glossing for å få et jevnere resultat. Dersom misfargingen likevel ikke blir borte kan du henvende deg til din frisør.
  • Dersom du ønsker å bleke håret på nytt like etter ferien bør du bruke Wella- eller Olaplex. Dette er en tilleggsbehandling som gjøres i salong og beskytter håret under selve blekingsprosessen. Den styrker og repareres bindingene som skades i håret under blekingen, og kan også benyttes som en kurbehandling.
[soliloquy id=’76784′ type=’gutenberg’]

Les også: Snart kan det bli slutt på 100 ml-grensen i håndbagasjen

Les også
Nina Sandbech teamer opp med Bik Bok- igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer