Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sofia Jirau skriver historie som første modell for Victoria's Secret med Downs syndrom
Foto: Instagram/@sofiajirau

Sofía Jirau blir historisk som første modell med Downs syndrom for Victoria’s Secret

– Viser alle at alt er mulig.

Mangfold i alle former er ikke bare blitt mer og mer vanlig i motebransjen, men nærmest obligatorisk. Da gjelder det å følge med i timen.

Det amerikanske undertøysmerket Victoria’s Secret er lenge blitt kritisert for sitt pinlige image med nesten bare utelukkende tynne, hvite modeller.

Nå har Victoria’s Secret valgt en modell med Downs syndrom for sin nyeste kampanje.

Det er den puertoricanske modellen Sofía Jirau som vises i undertøysmerket ferskeste reklame. 24-åringen blir med det historisk som første modell med Downs syndrom hos det berømte merket, ifølge Huffington Post.

«Jeg pleide å drømme om det, jeg jobbet hardt for det og i dag er det en drøm som har gått i oppfyllelse. Endelig kan jeg røpe min store hemmelighet. Jeg er den første modellen for Victoria’s Secret med Downs syndrom», skriver modellen på Instagram-profilen sin til sine over 200.00 følgere.

Sofia Jirau
Foto: Instagram/@sofiajirau

Det er for merkets Love Cloud-undertøyskolleksjon at Jirau er med, sammen med 17 andre modeller.

Victoria’s Secret omtaler kampanjen som sin første med en større representasjon av ulike kvinner og mangfold.

«Love Cloud Collection er et stort øyeblikk i merkets evolusjon. Fra castingen av fantastiske kvinner som bringer liv til kolleksjonen, til den fantastiske inkluderende atmosfæren på settet, er denne kampanjen en viktig del av den nye standarden til Victoria’s Secret som vi nå skaper», sier Raúl Martinez, merkets nye kreative direktør i en pressemelding.

Kampanjen med mangfold i fokus kommer dermed som et etterlengtet og høyst nødvendig friskt pust.

– At Sofia Jirau blir modell for Victoria’s Secret mener jeg er helt fantastisk, og også helt naturlig, sier Kristina Nordbæk, partner i PR-byrået This Is og mamma til Amanda på 3 år med Downs syndrom.

Kristina Nordbæk
Kristina Nordbæk og datteren Amanda. Foto: Ida Hvattum Bjørnstad

– Mangfold er mer enn ulike former og farger. Jeg elsker at flere også store aktører løfter frem mangfold i ordets rette forstand. Sofía Jirau er nydelig, og viser alle at alt er mulig, uavhengig av diagnose, størrelse og farge.

– Jeg blir så glad og håper flere tør å vise frem variasjoner. Vi trenger det.

Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut

Les også: Kraftige reaksjoner på Adidas’ puppekampanje: – Smakløst

Siste saker

Mest lest nå
Les mer