Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Snakker ut om diskriminering i bransjen

(YouTube)

(YouTube)
Trender endrer seg hele tiden og en catwalk kan finne på å inneholde hele regnbuen – når det kommer til klærne. For de som er ansvarlige for castingen har en tendens til å omtrent trykke copy+paste på modellene.

Heldigvis finnes det de som biter i det sure eplet og banker på dørene før de til slutt må bryte dem opp. Det er nemlig ikke industrien som tar kontakt, men i et ferskt intervju kan IMG-president Ivan Bart fortelle hvordan for eksempel Barbie-aktuelle Ashley Graham sin Vogue-forside var et 36 måneders prosjekt å få satt igang.

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)

Les også: Dette var de mest og minst mangfoldige visningene under moteukene

Mangfoldighet har lenge vært et tema, men det settes stadig flere spørsmålstegn. Enten butikkene ikke tilbyr sminke til din hudfarge eller modellbyrå mener de har nok med én svart modell.

For et par dager siden satte BoF-redaktør Tim Blanks seg ned med Bart, den latinamerikanske modellen Joan Smalls, den transkjønnede modellen og skuespilleren Hari Nef pluss IMGs Ivan Bart. De fikk snakket litt om dette med diskriminering og hvordan mangfoldet kunne vært bredere.

– Jeg ser på publikum, vakre fjes fra forskjellige bakgrunner og dét er den verdenen jeg ser. Så når jeg ser en catwalk med alle de samme modellene som bare er klonet, tenker jeg «er dette din skjønnhet? Er dette din verden?», er noe av det Smalls sier i videoen.

Se hele samtalen her:Les også: Transkjønnet modell kommer med dokumentar

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer