Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Sminkemerket hennes er mer verdifullt enn Kylie sitt

En ekte selvskapt dollar-milliardær

Pat McGrath har i flere tiår vært en av de aller mest innflytelsesrike makeup-artistene i bransjen. Den britiske 53-åringen har jobbet med alle de største magasinene, vært ansvarlig for sminken på de mest prestisjetunge motevisningene, og arbeidet med en hel skokk av verdens mest kjente mennesker.

Da hun lanserte sitt eget beauty-merke, Pat McGrath Labs, i 2015 ble det raskt en suksess. Testen for å se om det ville fungere, et produkt til øyne og kinn i gull-skimmer kalt «Gold 001», ble utsolgt på seks minutter.

Siden den gang droppet hun ekstremt hypede produkter fra tid til annen. I fjor valgte hun å komme med en permanent kolleksjon, inkludert øyeskygge-paletter, hudprodukter og lipkits, som alle sammen har blitt en favoritt både hos beauty vloggere og makeup-artister verden over.

For få uker siden ble det kjent at en av hennes konkurrenter på markedet, Kylie Jenner, er kåret av Forbes til en av verdens yngste selvskapte dollar-millardærer. I etterkant av dette stormet det mot Jenner både på sosiale medier og i kronikker i mediene, fordi mange mente hun med sin oppvekst full av privilegier, rikdom og berømmelse ikke kan kalles selvskapt.

Selv den nettbaserte ordboka Dictionary.com slang seg på debatten og forklarte hva de mente «self made» faktisk betyr; Det å oppnå suksess i et liv der man ikke har hatt hjelpemidler.

Kort tid etter dette ble det kjent at Pat McGrath Labs hadde godtatt et tilbud fra det New York-baserte investeringsselskapet Eurazeo Brands om å gå inn med 60 millioner dollar, det vil si nesten 500 millioner norske kroner, som ville gjøre selskapet til en minoritetsaksjonær.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Det gjør at merket nå har en verdi på hele 1 milliard dollar, 12 milliarder kroner. Til sammenligning har Kylie Cosmetics en estimert verdi på 800 millioner dollar, 9,6 milliarder kroner. 

Flere medier peker nå på hvordan dette fakta har blitt borte i mengden av all mediedekningen Kylie Jenner fikk – i tillegg til oppmerksomheten hun fikk gjennom selve Forbes-coveret.

Blant de som mener McGrath burde fortjent å få alle mulige hyllester er Allure magazine. De argumenterer for dette med at makeup-artisten, som vokste opp med en alenemor fra Jamaica i Northampton i England, i mye større grad kan regnes som en selvskapt milliardær – ser man bort i fra den aktuelle Forbes-kåringens aldersmessige begrensninger.

Harper’s Bazaar gikk også ut og fortalte om flere på Twitter som hadde skrevet «Hvor er Pat McGrath’s Forbes cover?!».

I et tidligere intervju med Instyle har hun fortalt at sminkemerket hennes ble skapt med intensjoner om å skape en en følelse av frihet og grenseløshet hos de som brukte det.

– Jeg har alltid trodd på det at ekstraordinære resultater bare kan komme når man føler seg ubundet og uhindret.

Av de som faktisk hyllet merket og poengterte hvordan Pat McGrath har bygget seg opp helt fra grunnen av – uten å samtidig kaste skygge over Kylie – var Whoopi Goldberg i beste sendetid på talkshowet The View.

Pat McGrath Labs finnes ikke foreløpig i fysiske butikker i Norge, men kan bestilles hos Sephora, som shipper til Norge.

Les også: Fem sminkemerker du bør sjekke ut

Bilder: via fashionbomgdaily /instagram @patmcgrath

Siste saker

Mest lest nå
Les mer