Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Fem sminkemerker du bør sjekke ut

I en stadig voksende skjønnhetsindustri florerer det av merker der ute. Med lovnader om maskaraer som gir så mye løft at du nesten letter fra gulvet på et blunk, til foundation som skal sitte gjennom en lang natt på et svett dansegulv.

Vi har funnet fam til fem sminkemerker det faktisk er verdt å sjekke ut, men som du kanskje ikke har hørt om eller har testet tidligere. De fleste er ikke tilgjengelig på de norske butikkhyllene enda, men heldigvis gjør den store, vide weben at man kan få klørne i produktene – som kanskje ender opp med å bli dine nye favoritter.

Glossier

Du har mest sannsynlig hørt om Glossier hvis du følger noen fashionistaer på Instagram. Det amerikanske merket florerer nemlig på feeden til motefolket. Det ble startet av Emily Weiss bak den sukssesfulle skjønnhetsbloggen «into the gloss». Hun og teamet testet ut en haug av produkter, men savnet noen helt essensielle. Derfor laget de dem like så godt selv.

Glossier har enkle produkter uten så mye «fuzz» med slagordet «Skin first. Makeup second». Det relativt nye merket vokser fort, men slipper likevel ikke nye produkter i vilden sky. Av sminkeproduktene er det øyebrynsproduktet «boy brow», blushen «Cloud Paint» og leppestiften «Generation G» som er mest populære. Av hudpleie er det rensen «Milky Jelly Cleanser» og leppepomaden «Balm Dot Calm» som hittil har fått mest oppmerksomhet.

Foreløpig har Glossier kun butikk i New York City, men de skal snart åpne i London. Forhåpentligvis er det ikke lenge til merket er å få tak i her hjemme.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Tarte Cosmetics

Det amerikanske merket er stort i USA, men her hjemme er det kanskje ikke så mange som kjenner til Tarte Cosmetics. De fokuserer på økologiske og dyrevennelige produkter og inneholder ikke parabener eller mineraloljer.

En av deres bestsellengende produkter er foundationen «Amazonian Clay» som er helt dekkende og lover å sitte i hele 12 timer i strekk. Ifølge kult-følgerbasen til Tarte holder de sine ord. En haug skjønnhetsbloggere- og vloggere sverger til denne foundationen.

Man kan få tak i Tarte Cosmetics på deres egne nettbutikk.

Pat McGrath Labs

Er du en vaskeekte sminkeentusiast har du nok hørt om Pat McGrath. Hun er en av de mest kjente makeup-artistene og har sminket bortimot alle de kjente fjesene som popper opp i hodet ditt. Anna Wintour har sagt hun er den mest innflytelsesrike makeup-artisten noensinne. Tidligere har McGrath sluppet midlertidige kolleksjoner som har blitt utsolgt på et blunk, men i midten av september dropper hun endelig sin første permanente kolleksjon.

Den ikoniske sminkøren sitt merke inneholder alt fra øyeskyggepaletter til leppestifter. Hun er kjent for sterke farger og et lekent uttrykk – noe som kolleksjonen også gjenspeiler. Dette er merket for de som liker å bruke litt ekstra tid foran speilet og utforske og leke seg med sminke.

Man kan få tak i Pat McGrath Labs på blant annet Net-a-porter.

It Cosmetics

It Cosmetics ble startet av Jamie Kern Lima som i mange år jobbet som nyhetsanker på TV. Hun slet med uren hud og rosacea, og var på evig jakt etter produkter som kunne være en løsning på problemene. Da hun ikke fant de perfekte produktene teamet hun etter hvert opp med noen plastiske kirurger og startet sitt eget skjønnhetsmerke.

IT står for Innovative Technology og det amerikanske merket går «all in» for å finne en bot på alle dine skjønnhetsproblemer. Det mest populære produktet er CC-kremen «Your skin but better» med SPF 50. Selv om det er en fargereguleringskrem og ikke en foundation er den ganske dekkende, og føles likevel lett på huden.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

IT Cosmetics er tilgjengelig på Sephora.

Milk Makeup

Milk Makeup er inspirert av Milk Studios, et kreativt studio basert i Los Angeles og New York. De mener personlig stil er den ultimate formen for å uttrykke seg selv og oppforderer folk til å eksperimentere med looken sin.

Med slagordet «At Milk Makeup, there are no rules» tilbyr de spennende produkter som higligteren «Holograpgic Stick» og primeren «Blur Stick». Milk Makeup har fokus på å bruke naturlige og dyrevennelige ingredienser, og emballasje som gjør det enkelt å forandre looken din på farten.

Man kan kjøpe Milk Makeup på Sephora.

Hovebilde: @milkmakeup

Les også: – Det er nesten litt skambelagt å ha dårlig hud

Siste saker

Mest lest nå
Les mer