Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Carrie Bradshaw. Foto: HBO
Foto: HBO

Slipper kolleksjon inspirert av garderoben til Carrie Bradshaw

Hvem har vel ikke drømt om garderoben til Carrie Bradshaw?

Torsdag 15. juni lanserer Zalando kolleksjonen «The Art of Remade» fra Designer Remix. Kolleksjonen har gitt nytt liv til gamle materialer og setter håndverkskunsten i sentrum, med fokus på plagg med lang levetid.

Kolleksjonen er inspirert av dronningen i Sex and the City, Carrie Bradshaw. Totalt består den av 20 plagg, hvor seks av plaggene er hero-pieces som kalles «Carrie-programmet». Hvert plagg er laget i et begrenset opplag, og er en hyllest til Carrie Bradshaw.

Melk & Honning fikk en titt på kolleksjonen under Heartland Festival i Danmark.

The Art of Remade. Foto: Ida Brun
The Art of Remade. Foto: Ida Brun

Plaggene kommer i ulike stiler og materialer. I kolleksjonen finner vi alt fra barokkinspirerte jacquard-tekstiler, vakker sateng og tyllkjoler og skjørt til maskuline bukser og dressjakker. Vasket og farget bomullsgarn er omgjort til boxershorts, skjorter og bralette-topper. Patchwork-tekstiler er brukt for å skape en oversized skjortekjole og andre avslappete silhuetter.

Hele kolleksjonen er laget av Charlotte Eskildsen, kreativ direktør og grunnlegger av Designers Remix, og hennes team i et studio i København.

– Den nye kolleksjonen er en hyllest til kvinner med stil – kvinner som elsker å bruke kontrastene i styling, som for eksempel å kombinere maskuline plagg med noe ultrafeminint, sier hun i en pressemelding.

– Prosessen med å velge ut deadstock fra lageret, er essensen bak konseptet. Når vi skapte Re-made-kolleksjonen, handlet det om å finne en balanse og skape helhetlige looks som matcher vår merkevares DNA, forteller Eskildsen videre.

Som en del av kampanjen kombinerer Zalando den kunstneriske visjonen til Designers Remix og Set Designer Fatima Fransson.

De setter håndverk i søkelyset, og Fransson har skapt en kunstinstallasjon ved å gjenbruke materialer fra tidligere prosjekter. Det resulterte i et abstrakt kunstverk, bestående av lange tekstilstriper hengende ned fra aluminiumsrør.

Zalando forsøker å vise at både mote og kunst kan være medium for personlig stil.

– Mote er for kunst det som kunst er for mote, og begge er synonyme med å være utløp for kreativt uttrykk. Kunstverden har historisk sett vært en grenseløs kilde til inspirasjon for motedesignere, sier Fransson.

– Vi har sett flere merkevarer som har lånt idéer fra kunstbevegelser og til og med samarbeidet med dem for å skape noe nytt og tidløst, legger hun til.

Kunstinstallasjonen laget av Fatima Fransson. Foto: Ida Brun
Kunstinstallasjonen laget av Fatima Fransson. Foto: Ida Brun

Som en del av Zalandos strategiske satsninger, vil de fortsette å inspirere kundene, støtte lokale nordiske merkevarer samt hylle og anerkjenne nordiske kreatører i alle markedsaktiviteter.

– Vi er glade for å kunne jobbe tett sammen med Designers Remix på denne spesielle kolleksjonen hvor målet er å skape produkter man vil elske, uttaler Lena-Sophie Röper, Director Designer & Luxery hos Zalando.

Se noen av plaggen fra kolleksjonen her.

Kjole med t-skjorte inspirert av Carrie Bradshaw.

Kjole inspirert av Carrie Bradshaw.

Tyllskjørt inspirert av Carrie Bradshaw.

Kjole inspirert av Carrie Bradshaw.

Alle kampanje- og produktfoto av Casper Sejersen.

Les også: Stylistenes beste tips til hvordan du kan style Levi’s 501

Siste saker

Mest lest nå
Les mer