Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @englof
Foto: Instagram/ @englof

Stylistenes beste tips til hvordan du kan style Levi’s 501

Levi’s 501 er buksen som aldri går av moten.

Både pappa, mormor og lillesøster har den. En Levi’s 501 er det mange som har i garderoben – gjerne gjennom flere tiår. Den er av høy kvalitet og kan brukes av alle. Buksen kan styles opp og ned, og passer til både hverdags og fest.

Kanskje er du en av de som er på evig jakt etter den perfekte Levi’s 501? Vel du er ikke alene.

Vi har tatt en prat med to stylister som forteller oss hvordan du kan style Levi’s 501, – og hva du må se etter for å finne den perfekte.

Stylist Elise Sandvik forteller til Melk & Honning at Levi’s 501 har en tidløs straight fit, er flatterende for alle kroppsfasonger og kan styles opp og ned etter anledning.

Foto: Instagram/ @elise_sandvik
Elise Sandvik. Foto: Instagram/ @elise_sandvik

– Til hverdags om sommeren liker jeg å style mine 501s i fargen troy horse med en hvit t-skjorte i bomull, pavé hoop-øredobber og et par ringer i gull, svart skinnbelte med gullspenne og svarte sandaler.

– Jeg bruker gjerne en oversized svart tote bag og solbriller. Da er jeg klar for å løpe rundt i byen hele dagen, sier Sandvik.

T-skjorte, kr 1400 fra Toteme.
T-skjorte, kr 1 400 fra Toteme.
Levi's 501 i fargen Troy Horse, kr 640 fra Levi's.
Levi’s 501 i fargen troy horse, kr 640 fra Levi’s.
Sandaler, kr 3300 fra Reike Nen.
Sandaler, kr 3 300 fra Reike Nen.

Til fest eller middager med venner liker stylisten å kombinere Levi’s 501 i fargen stoneware med en elegant topp, svarte kitten heels og mixed metals jewelry.

– Med litt rouge og leppestift, er jeg klar for kvelden.

Elegant topp, kr 5 000 fra Beaufille.
Elegant topp, kr 5 000 fra Beaufille.
Levi's 501 i fargen stoneware, kr 1 190 fra Levi's.
Levi’s 501 i fargen stoneware, kr 1 190 fra Levi’s.
Kitten heels, kr 10 400 fra Miu Miu.
Kitten heels, kr 10 400 fra Miu Miu.

Sandvik forteller at hva man skal se etter for å finne den perfekte Levi’s 501 kommer an på om man vil kjøpe ny eller vintage.

– Levi’s 501 er en jeans uten stretch. Så hvis man kjøper ny, må man regne med å gå den inn for å få den perfekte fit.

– Finner man en god vintage-variant, er den sannsynligvis allerede flittig brukt og vil ikke utvide seg noe særlig mer, sier hun.

Et nyttig tips Sandvik kommer med er at man kan tenke gjennom på forhånd hvilken vask og farge som man mangler i garderoben. For å gjøre søket enda mer spesifikt, kan du finne ut hva din innersømslengde er – siden merket tilbyr ulike lengder.

– Vil man ha en original Levi’s 501, så se etter jeans som har stor E i stede for liten e på den røde taggen på baklomma. Det betyr at de ble produsert før 1971, avslutter stylisten.

Stylist, Line Langmo forteller at hun elsker passformen og snittet til Levi’s 501.

Foto: Instagram/ @linelangmo
Foto: Instagram/ @linelangmo

– Til hverdags ville jeg stylet den med en enkel hvit t-skjorte, en oversized blazer og et par loafers, sier hun til Melk & Honning.

– Det er også superfint med et par sneakers og en ullgenser. Levi’s 501 er stort sett en jeans som funker til det meste, legger hun til.

Style oversized blazer til Levi's 501, kr 399 fra Fretex.
Oversized blazer, kr 399 fra Fretex.

– Til fest kan man style buksen med en litt oversized skjorte. Den puttes litt tilfeldig oppi buksen foran og et par pumps eller stiletter. Her ville jeg gått for en mer cropped modell av 501.

– Tilføy gjerne litt ekstra accessoirer som for eksempel litt kraftige gullsmykker.

Oversized skjorte ti lLevi's 501, kr 690 fra Arket.
Oversized skjorte, kr 690 fra Arket.
Cropped Levi's 501, kr 1 099 fra Levi's.
Cropped Levi’s 501, kr 1 099 fra Levi’s.

Langmo synes også det er superfresht å bruke en boyfriend-modell til høye hæler, kombinert med en hvit t-skjorte og smykker. Det er passe avslappet og passe pyntet. 

Stylisten forteller at hun har funnet flere perfekte Levi’s 501 på Finn og Tise. Den perfekte buksen finner du gjerne i vintagebutikker. 

– Det er selvfølgelig smak og behag hva som er den perfekte Levi’s-buksen for hver enkelt.

– Personlig elsker jeg de som er mellomblå og rene i vasken. Det er enklere å kombinere til forskjellig type antrekk. Jeg er så heldig å ha arvet mange 501 av moren min, og de er fortsatt like aktuelle, avslutter Langmo.

Les også: Stylistenes beste tips til hvordan du kan style blazeren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer