Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @mariaisabel

Slik tar du vare på håret i kulden ifølge ekspertene

– I verste fall kan håret knekke av.

Gradestokken kryper nedover, og flere av oss har funnet frem både skjerf og ullkåper allerede. Det plutselige temperaturskiftet kjennes virkelig på kroppen, og nå gjelder det å ta grep, før det er for sent. På samme måte som huden, trenger også håret litt ekstra pleie nå som det bærer mot vinter.

Mange kjenner gjerne på at håret blir ekstra frizzy og tørt på denne tiden. Produktene gir ikke samme resultater som tidligere, og det føles som tuppene blir enda fortere slitt enn før. Det er ingen hemmelighet at sur vind, tørr luft og kalde temperaturer ikke er ideelt for håret.

Heldigvis finnes det flere steg man kan ta for å gi håret litt ekstra kjærlighet.

Melk & Honning har tatt en prat med to eksperter som forteller oss hvordan man skal ta vare på håret i kulden.

Ekspertenes beste tips til hvordan å pleie håret i vinter. Frisør og hårstylist Andrés Valle-Kløvstad. Foto: Bjørn Tore Stokke
Frisør og hårstylist Andrés Valle-Kløvstad. Foto: Bjørn Tore Stokke

– Tørr luft er ikke en gave for hverken hår eller hud, forteller frisør og hårstylist Andrés Valle-Kløvstad til Melk & Honning.

– Folk opplever ofte at håret blir elektrisk, tørt og livløst når en kommer inn i kaldere perioder.

Valle-Kløvstad er kreativ leder hos frisørsalongen Gevir, og har vært hårstylist for flere store motehus, som Chanel og Ganni. Han meddeler at han ofte liker å sammenligne hud og hår.

– Vi er gjerne flinke med peeling, skrubb og fukt til huden. Det samme trenger håret, og ikke minst hodebunnen også!

Frisøren anbefaler å gå til innkjøp av hodebunnsrens, hodebunnsolje og en god rensesjampo. I tillegg forteller han at hårkur, i form av både en protein- og fuktighetskur, vil være lurt å ha tilgjengelig nå.

Valle-Kløvstad anbefaler å gå til innkjøp av hodebunnsrens, hodebunnsolje og en god rensesjampo. Foto: Instagram/ @hinu.co
Valle-Kløvstad anbefaler å gå til innkjøp av hodebunnsrens, hodebunnsolje og en god rensesjampo. Foto: Instagram/ @hinu.co

Leave-in produkter er et must, spør du meg.

– Bruk produkter som tilfører mye proteiner og fuktighet til håret, både når det kommer til vask og pleie, sier Valle-Kløvstad.

Videre meddeler han at det er ekstra viktig å bruke varmebeskyttende produkter, da man gjerne føner håret oftere på vinteren.

– Håret har ingen stor glede av å forlate hjemmet i våt tilstand, for å så ut i minusgrader. Vått hår har lettere for å knekke enn tørt, avslutter Valle-Kløvstad.

Ekspertenes beste tips til hvordan å pleie håret i vinter. Frisør Isabella Schack. Foto: Instagram/ @isabellaschack
Frisør Isabella Schack. Foto: Instagram/ @isabellaschack

– Flere opplever å få både tørre tupper og mer flass når kulden kommer. I verste fall kan håret knekke av, forteller frisør Isabella Schack til Melk & Honning.

Isabella Schack er et kjent fjes for mange. Videoene hennes fra frisørstolen har gått viralt på TikTok den siste tiden. Etter å ha jobbet for frisørkjeden Adam og Eva, har hun god erfaring med hvordan man tar vare på håret sitt.

Schack er enig med Valle-Kløvstad. Det er skikkelig fy-fy å gå ut med vått hår.

– Et godt tips er å være litt flinkere på å bruke hodeplagg, eller la håret falle nedover ryggen under jakken. Da blir håret beskyttet litt ekstra, og man slipper å risikere og skade håret enda mer, sier Schack.

Det er viktig å tilføre nok fukt til håret. Foto: Instagram/ @davinesofficial
Det er viktig å tilføre nok fukt til håret. Foto: Instagram/ @davinesofficial

– Det kan også være lurt å bytte ut balsam med en god hårkur, gjerne hver gang du vasker det, meddeler Schack.

Hun forteller at den vanligste feilen folk gjør, er at man ikke er flink nok på å tilføre nok fukt, og at det gjerne trengs i flere lag.

– Implementere både en hårolje, leave-in kur og hårmaske i rutinen din. Det finnes flere forskjellige typer og merker der ute, så her gjelder det å finne hva som passer din hårtype og dine problemer best.

– Alltid ha med en krem eller olje i vesken, slik at du kan tilføre mer fukt i løpet av dagen. Det trengs ofte, avslutter hun.

Les også: 7 tilbehør til håret vi ønsker oss nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer