Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske Martin Jørgensen (19) er Hedi Slimanes Celine-favoritt

19-åringen er husmodell og et av ansiktene utad for det franske luksusmotehusets første herrekolleksjon noensinne. Fredag gikk han Slimanes Celine-debut i Paris.

Tidligere i år kom nyheten om at det er Hedi Slimane som tar over sjefsstolen i Celine etter at Phoebe Philo forlot motehuset etter ti år.

Martin på catwalken for Celine under PFW

Og med det forandres alt, for med Slimane ved roret skulle det franske luksusmotehuset få en overhaling, ikke ulikt det Saint Laurent fikk under samme mann, med både totalrenovering av merkets 140 butikker, en re-oppfinnelse av varemerket og ekspansjon til både duft, couture og herreklær. Tidligere denne måneden avslørte Slimane det som er de første skrittene på veien; en tømming av merkets Instagram-konto og en ny logo der aksenten er fjernet og mellomromet mellom bokstavene gjort mindre. For ikke å nevne den første vesken fra merket «Le 16» først vist frem av Lady Gaga på Instagram.

I dagene før Slimanes debutkolleksjon for det franske luksusmotehuset ble vist under Paris Fashion Week fløt sosiale medier over med kampanjebilder fra «nye» Celine – også på merkets egne Insta-konto som i skrivende stund teller 42 innlegg. Også Paris’ gater er oversvømmet med bilder klistret på det som kan virke som hvert eneste gatehjørne.

Et av ansiktene utad for den nye kolleksjonen er norske Martin Jørgensen. 19-åringen gikk også visningen fredag kveld i Paris. 

Martin for Celine

Martin i Celine-kampanje

Han ble plukket opp på Instagram for bare et par år siden av modellspeider Alexander Norheim i Team. Til nå har han kun gjort visninger under Oslo Runway samt for Won Hundred i Købehavn, forteller Norheim til Melk & Honning.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Så han er relativt ny. Vi har ventet på det rette øyeblikket, og det viste seg altså å være Celine. Det er vi selvsagt veldig glade og stolte over, sier Norheim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

– Å lande en såpass stor jobb, og å få muligheten til å jobbe med en av de mest mystiske og ettertraktede personlighetene i bransjen, er noe som henger svært høyt – spesielt siden dette er første gang Celine viser menswear. Denne bransjen er jo så uforutsigbar, men vi håper jo at dette legger grunnlaget for en lys fremtid for Martin.

Alle bilder via Instagram.

Les også: Fire nordmenn med i prestisjefylt motekåring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer