Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Så lang tid tok det å lage Golden Globes-kjolen til Anya Taylor-Joy
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Slik ble Golden Globes-kjolene til

En tok over 400 timer å lage!

Da årets Golden Globes gikk av stabelen natt til mandag, var den grunnet koronapandemien heldigital. Film- og tv-stjerner fra hele verden logget på eventet fra sofakroken for en festaften med virtuell rød løper.

Men det ble glitter og glamour likevel. Til tross for at Vogue skryter av prisutdelingens antrekk, etterlyste andre de svarte designerne.

Blant stjernene som stjal showet under årets Golden Globes var Anya Taylor-Joy. Hun trollbandt en hel verden som sjakkgeniet Beth Harmon i Netflix-suksessen The Queen’s Gambit, som hun også vant pris for.

Taylor-Joy har også en rekke andre imponerende roller på merittlisten, slik som hovedrollen i Jane Austen-remaken Emma og The Witch. Hun ble født i Miami med en britisk-spansk mor og en skotsk-argentisk far, men vokste opp i London. Hennes gjennombrudd som skuespiller fikk hun i rollen som Thomasin i den prisvinnende skrekkfilmen The Witch.

Golden Globes-kjolen hennes, signert Dior, oste av old Hollywood-glamour.

Så lang tid tok det å lage Golden Globes-kjolen til Anya Taylor-Joy
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Ikledd en lang, smaragdgrønn glitrende kjole med matchende cape med langt hår og sideskill, var hun slående lik stjernediva Veronica Lake.

Kjolen skal ha tatt 300 timer å lage, inspirert av AW18-kolleksjonen til sjefsdesigner Maria Grazia Chiuri, ifølge Harper’s Bazaar.

Skuespilleren toppet det hele med smykker fra Tiffany’s – som etter å ha blitt kjøpt opp av luksusgruppen LVMH i januar, skal rette seg mer mot den yngre målgruppen. Blir hun kanskje merkets nye ambassadør?

Anya Taylor-Joy i kjole fra Dior
Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Den grønne kjoledrømmen var ikke den eneste 24-åringen gikk for.

Utover kvelden skiftet hun til isblå, stroppeløs kjole, også signert Dior. Den tok 150 timer å lage og skal ha vært inspirert av de originale Miss Dior-kjolene fra 1940- og 50-tallet.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

En annen kjole som fikk mye oppmerksomhet under årets Golden Globes, var den til Nicole Kidman signert Louis Vuitton.

Den gulvlange sorte kjolen med høy hals og plissérte paneler på siden var dekorert med merkets signatur-gullenker tok over 425 timer å lage.

Nicole Kidman hjemme under Golden Globes
Foto: Instagram/@nicolekidman

Kjolen tok i tillegg 15 timer å tegne på grunn av de intrikate lenkedetaljene som måtte perfeksjoneres. Personlige detaljer ble lagt til looken i tillegg, som Kidmans øreringer fra Cathy Waterman og en Omega-klokke som hun har brukt flere ganger før, skriver Vogue.

Undoing-stjernen var nominert til prisen for beste kvinnelig skuespiller i en miniserie for sin rolle HBO-dramaet. Det ble imidlertid Anya Taylor-Joy som stakk av med prisen for sin rolle som sjakkgeniet Beth Harmon i The Queen’s Gambit. Kidman deltok på utdelingen hjemme fra sofakroken via Zoom sammen med ektemannen Keith Urban og deres to døtre Faith Margaret Kidman Urban and Sunday Rose Kidman Urban.

Regina King var nominert i kategorien beste regissør, sammen med tre andre kvinnelige regissører, noe som er historisk for Golden Globes.

Hun valgte for anledningen en asymmetrisk, drapert paljettkjole fra Louis Vuitton, som skal ha tatt 350 timer å lage. 20 000 sølvpaljetter, 12 000 gullpaljetter og 8000 svarte paljetter, ifølge motehuset. I tillegg var det sydd på 1200 krystaller oppå paljettene for det lille ekstra.

Stylistduoen hennes, Wayman Bannerman og Micah McDonald, skal ha uttalt at silhuetten på kjolen fikk henne til å føle seg som «en flakse Champagne», ifølge People. Noe skuespilleren også selv skrev i caption.

Nicole Kidman var ikke den eneste som valgte å gjenbruke design hun har gått med tidligere. Også January Jones, kjent for sine roller i tv-serien Mad Men og julefilmen Love Actually, gikk for gjenbruk.

Jones brukte en rød kjole signert Versace under årets Golden Globes – den brukte hun også til samme prisutdeling for ti år siden, ifølge Vogue.

«Ti år senere og den passer (på en måte) fremdeles», skriver stjernen i caption til bildet av seg selv iført kjolen på sin Instagram-profil.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

En annen som overrasket var Kiernan Shipka, som spilte datteren til January Jones i Mad Men. Hun var ti år gammel da hun slo følge med Jones på prisutdelingen i 2011, ikledd en burgunderrød fløyelskjole med hvit krage – som trender om dagen. 20-åringen gjenskapte antrekket på Instagram, til stor begeistring fra sin tidligere tv-mamma.

The Crown-stjernen Emma Corrin gikk for en oppsiktsvekkende, skreddersydd Miu Miu-kjole.

Emma Corrin i kjole fra Miu Miu
Foto: Instagram/@emmacorrin

Skuespilleren som vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i et tv-drama for sin rolle i The Crown, innrømmer at hun og stylisten hennes faktisk sendte noen inspirasjonsbilder til motehuset.

Resultatet ble en sort lang kjole med splitt og store hvite rysjer rundt halsen. Hun bar også smykker fra luksusmerket Cartier som hun er ambassadør for.

«Det høres antakeligvis litt sprøtt ut, men vi var inspirert av Pierrot-klovner med deres gigantiske rysjer og androgyne silhuetter», sier hun til Vogue.

Emma Corrin med smykker fra Cartier. (Foto: Cartier)

Les også: Norske Jeenu lander internasjonalt toppjobb

Siste saker

Mest lest nå
Les mer