Skuespillerne er uretusjerte og sminkeløse i ny kalender

«Kjære Uma, Helen og Nicole, tusen takk for deres tillitt og tilstedeværelse i dag», deler Peter Lindbergh via sin Instagramkonto
«Kjære Uma, Helen og Nicole, tusen takk for deres tillitt og tilstedeværelse i dag», deler Peter Lindbergh via sin Instagramkonto


Helt siden 1963 (om en ser bort ifra 10 års pause grunnet dårlig økonomi på 70-tallet) har Pirelli kommet med en kalender. Det italienske dekk-selskapet er verdens femte største, men dets årlige kalender er kanskje et par hakk opp på topplista.

Opplaget er begrenset, så den er nærmest blitt som samleobjekt å regne. Spesielt fordi de største navnene er både foran og bak kamera. I fjor knipset Annie Leibovitz, mens navn som Steven Meisel, Helmut Newton, Patrick Demarchelier, Peter Lindbergh, Mario Sorrenti og Karl Lagerfeld sto for fotograferingen årene før.

Les også: Se Karl Lagerfeld på forsiden av franske Vogue

I år er Peter Lindbergh tilbake igjen og med blant andre Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Lea Seydoux, Helen Mirren, Uma Thurman og Julianne Moore vitner dette om enda en stjernespekket kalender. Ikke nok med det, bildene er uretusjerte og styling pluss sminke er minimal.

– Mitt mål var å portrettere kvinner på en annen måte. Og det gjorde jeg ved å ringe inn skuespillere som har spilt viktige roller i mitt liv og latt meg komme nærmest mulig dem for å ta bilde. Som en kunstner føler jeg et ansvar for å frigjøre kvinner fra tanken om å være evig unge og perfekte, sier Lindbergh i en pressemelding og legger til hvordan samfunnets ideal for perfekt skjønnhet ikke er oppnåelig.

pirelli3

pirelli2 pirelli1

screen-shot-2016-11-30-at-14-13-25

Se også: Justin Timberlake kommenterer sitt denim-antrekk

Artikkelen fortsetter under annonsen