Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Skal du ut og fly i sommer?

Fra litt enkel face mist, til full «spa-session» ombord. Her er de beste tipsene for å se like fresh ut når man stiger av flyet, som da man steg på.

Det er en kjent sak at luften inne i en flykabin både gjør hud, luftveier og øyne dehydrerte. Etter en liten lur på snei i de harde setene kan også alt som heter maskara og leppestift ha bestemt seg for å snike seg bort fra sin originale plass.

De aller mest rutinerte jetsetterne kjører en full «spa-session» ombord med 10 forskjellige steg, når tiden oppe i lufta overstiger 5-6 timer. Da motvirker man ikke bare den negative effekten det å fly kan ha på fjeset; man kan faktisk ende opp med å se freshere ut enn på lenge. (Under kan du se to filmer som beskriver den prosessen.)

For de som ikke har lyst til å ha med så mye hudpleie at de må bruke 100% av armmusklene sine for å få sippet igjen den gjennomsiktige posen, har vi også noen enkle tips. Det skal nemlig ikke være altfor vanskelig å gi huden litt sårt tiltrengt H20 mens du ser ned på skyene, 35 000 fot opp fra landjorda.

Les også: Dyre solkremer – Er det egentlig noe vits?

  • Bruk minst mulig sminke – eller ta av mest mulig av den sminken du har på. I den tørre fly-lufta blir både hud- og øyesminke knuspete. Det beste er å vente til man har landet, og freshe seg opp på et toalett på flyplassen før man hopper inn i en taxi.
  • Face mist (ansiktsspray). En utrolig enkel måte å tilføre huden fukt på er å ha med seg en liten face mist. Disse finnes i utallige varianter. De er utrolig populære innenfor den koreanske kosmetikken, som har blitt et globalt fenomen, og franske kvinner har også i lang tid sverget til disse ansiktssprayene. Caudalie Beauty Elixir er en av de aller mest populære, og nevnes stadig som et «holy grail product». Ellers er Amly «Radiance Booster» fra Heaven Scent, Mac Mineralize Charged Water Hydrating Mist fra Kicks, og Juice Beauty «Hydrating Mist» fra Gimle Parfymeri alle gode varianter.
  • Håndkrem. Det er ikke bare øvre del av kroppen som får gjennomgå på et fly, også hendene er utsatt. En liten håndkrem kan være både digg og nyttig å ha med seg da. Det finnes et utall forskjellige varianter både på apotek og parfymeri på under maksimumsgrensen på 100 ml, men blant de aller beste og rimeligste er Weleda Skin Food fra Sunkost og Korres Nourishing Hand Cream fra Vita.
  • Drikk vann. MYE vann. Det sies at luftfuktigheten i et fly er på 12 prosent, noe som bare er halvparten av det dét er i ørkenen i Sahara. Dermed er det selvsagt at man må fylle på så mye man kan fra alle andre kanter. Ta med deg en stor flaske vann og drikk små slurker hele reisen gjennom. Så får heller sidemannen bli irritert om du har det midterste eller innerste setet og stadig vekk må gå på toalettet.
  • Ta deg en blund. Dersom du ikke har på deg full konturering og en massiv «cat eye», er det å være oppe i lufta en gylden mulighet til å få seg et par timer på øye. Ta fram nakkeputen, sovemasken, bruk jakka som pledd og sett på litt chill musikk. Og, prøv å glem at du er innestengt i en blikkboks sammen med masse fremmede mennesker, tusenvis av meter over bakken.
  • Fuktighetsgivende hudkrem. Når det nærmer seg landing og huden har fått noen sprayer med face misten i løpet av turen, kan det være greit å komme inn i siste liten med noen sterkere vannkanoner; en skikkelig «moist» hudkrem. For de med normal hud er tidligere nevnte Weleda Skin Food fin å bruke i ansiktet også, eller Origins Ginzing Energy-Boosting Moisturizer fra Kicks, for å virkelig gi liv til gusten hud. Etter at du har hørt ferdig halleluja-ropene og applausen fra huden din, er du hjertelig velkommen til å sminke deg så mye du måtte ønske.
Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

Her er de internasjonale beauty guruene Lisa Eldridge og Michelle Phan sine hakket mer hardcore-varianter: 

Kilder: Get the Gloss CoveteurBeauty BayOlivia Palermo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer