Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Balenciaga anklages for rasisme av kinesiske kunder
I HARDT VÆR: Balenciaga er i hardt vær etter beskyldninger om rasisme.

Alt du må vite om Balenciagas rasismeskandale

Har fått egen hashtag på sosiale medier.

Balenciaga er i hardt vær etter anklager om rasisme mot kinesiske kunder. Nå må det Kering-eide franske- luksusmotehuset be om unnskyldning – for andre gang. 

Det var etter en konfrontasjon mellom kinesiske og andre kunder i en Balenciaga-butikk i varehuset Printemps i Paris forrige uke at hendelsen fant sted.

Ifølge kinesisk media skal en kinesisk kvinne som stod i kø for å komme inn i butikken ha opplevd at andre kunder snek i køen. Andre hevder at hun skal ha bli dyttet og til og med truet med juling. Hun skal da ha blitt tatt i forsvar av sin sønn, før de begge fikk tilsnakk av de ansatte og bedt om å forlate butikken. Hendelsen er fanget på video.

Det har fått kinesiske sosiale medier til å koke, blant annet med oppfordring til boikott av det franske luksusmotehuset.  

Balenciaga (og Printemps) gikk først ut med en unnskyldning torsdag, men uten å konkret vise til at det gjaldt kinesiske kunder. Det tvang frem en andre, lengere unnskyldning. Lørdag opplyste motehuset også at de har midlertidig suspendert de ansatte som var på jobb da hendelsen fant sted.

Men er det for lite, for sent? Hashtagen #BoycottBalenciagaDiscriminatesChinese sprer seg i alle fall som ild i tørt gress på det kinesiske sosiale mediet Weibo med det Business of Fashion skriver er «millioner av sidevisninger». Uansett er det dårlige nyheter for luksusgruppen Kering, som forrige uke kunne melde om enda et sterkt kvartal med salgstall opp hele 37 prosent.

Åpningsbilde: Balenciaga.

Les også: Er dette slutten for Kanye Wests Yeezy?

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer