Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Villaen La Vigie i Monaco

Kom på innsiden av Karl Lagerfelds mystiske luksusvilla

– Det er det sikreste stedet i verden.

Karl Lagerfeld kan kikke i bakspeilet på en karriere som strekker seg over 60 år – de siste 30 av dem som en av de mektigste kongene i moteverdenen. Med sin karakteristiske kritthvite hestehale og monokrome dress har har blitt et vandrende ikon, stadig omringet av et celebert entourage. I samme takt som han har klatret i hierarkiet har euroene selvsagt tikket inn og Lagerfeld har skaffet seg en mengde «swanky» eiendommer rundt omkring. Blant de aller mest imponerende er den elegante, hvite steinklossen av en villa som ligger nede ved vannkanten i Monaco – La Vigie.

– Det er det sikreste stedet i verden. Det er ingen offentlige veier som passerer forbi og du må gå gjennom to porter for å komme på innsiden. Det har ikke engang en adresse, så ingen kan skrive til meg her, har designeren uttalt i et tidligere intervju. 

Bilde av Karl Lagerfeld i villaen La Vigie

Bilde av Karl Lagerfeld i villaen La Vigie

Med 119 år på bakken har villaen både rukket å hatt britiske magasinkjemper og aristokrater boende – og blitt okkupert av tyskerne under andre verdenskrig. Lagerfeld kalte det 600 kvadratmeter store huset hjem i ti år før millenniumsskiftet, før han solgte det til luksushotellutviklere.

Nylig ble huset for aller første gang åpnet for offentligheten da Nomad fikk lov til å holde sin årlige utstilling der.

De har som mål å samle kunst fra noen av verdens mest prestisjetunge gallerier – blant annet Serpentine i London – på forskjellige unike arkitektoniske lokasjoner. I år sto Rick Owens og kona Michèle Lamy for designet i lounge området.

På innsiden av La Vigie

 

Les også: Full krangel i motebransjen

Les også
Gisele Bündchen åpner opp om traumatiserende Alexander McQueen-visning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer