Nå kommer TV-serien om sjefsredaktøren og hennes erkefiende

Kvinnen som har blitt kalt «Nuclear Wintour» er ikke akkurat kjent for å være av den varme, gode typen. Om kort tid kommer en tv-serie som viser frem rivaliseringen på veien mot toppen mellom henne og den tidligere sjefsredaktøren for Vanity Fair, Tina Brown.

Anna Wintour sitter helt på toppen av motehierarkiet og skuler ned på alle sine undersåtter bak sorte, ikoniske solbriller. Som sjefsdesigner for amerikanske Vogue gjennom nesten 30 år har hun tilegnet seg en maktposisjon som er få andre forunt. Men veien oppover har ikke nødvendigvis alltid vært smooth og strømlinjeformet seiling.

En helt ny BRAVO-produsert TV-serie vil basere seg på en biografi fra slutten av 90-tallet kalt «Newhouse: All the Glitter, Power, and Glory of America’s Richest Media Empire and the Secretive Man Behind It». Ifølge Dazed forteller boka historien om de to kvinnenes gryende karrierer – da Wintour styrte skuta hos House & Garden og Brown var kaptein hos Vanity Fair. Den mest uggene stemningen dem imellom oppstod for eksempel da Wintour klarte å hanke inn André Leon Talley som moteskribent til H & G fra Vanity Fair, og da Brown valgte å gjøre et stort dybdeintervju av Wintours daværende loverboy Shelby Bryan, der han avslørte ting fra innsiden av deres relasjon.

Det er selvsagt ikke første gang Anna Wintour er å se inne i tv-skjermen. 67-åringen er med i dokumentaren «The first monday of May», som fokuserer på den årlige MET gallaen som hun hoster, og «The fashion fund», som er en webserie der man kommer bak kulissene på den årlige utdelingen av CFDA/Vogue Fashion Fund. For ikke å glemme karakteren Meryl Streep spiller i «The Devil wears Prada» – Miranda Priestly – som er fantastisk lik Wintour, selv om det aldri er blitt bekreftet at hun faktisk er inspirasjonskilden.

Serien vil etter sigende komme ut til høsten. Det er foreløpig ikke kjent hvem som vil spille den 67-årige motedronningen,

Les også: Se Anna Wintour bli rappet for