Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Rick Owens: – Jeg er egentlig ikke interessert i klær

Den amerikanske designeren Rick Owens startet sitt selvtitulerte merke for 22 år siden. I løpet av årene har han blitt kjent for å være nyskapende – for eksempel stroppet han fast modeller til hverandre under vårvisningen tidligere i år.

Men når det kommer til sin egen garderobe er det ikke like mange overraskelser. Den 55-årige designeren forklarer at han tar begrepet «uniform» på alvor. Han bruker det samme antrekket på treningsstudioet, på rave og i operaen.

– Jeg er egentlig ikke interessert i klær, sånn personlig mener jeg. Jeg kjøper aldri klær. (…) Hva jeg har på meg er et logisk svar til hvor jeg bor og hva jeg trenger i gjøre. Jeg har egentlig ikke noe jeg vil si hver dag med klærne jeg har på meg, så det har blitt som en slags uniform. Jeg har tjue kopier av det samme antrekket, forteller klesdesigneren til BoF. 

Owens, som også er interiørdesigner, forteller at han begynte å gå i sin uniform på 90-tallet. Den har forandret seg litt opp gjennom årene, men består av det samme i lang tid før noe forandres av praktiske grunner.

– Jeg har en look i et par år før jeg gjør en liten forandring. Når jeg ser folk som forandrer stil stadig vekk får det meg til å lure: Vet du ikke hvem du er? Jeg mener ikke å være kritisk, men jeg setter spørsmålstegn ved deres oppriktighet.

Uniformen hans består av baggy shorts, en høyhalset genser i kasjmir, jersey singlet og et par av sine egne sneakers.

– Jeg har blitt veldig kjent for sneakersene mine, noe som er ironisk siden da jeg først startet å designe dem var det nesten en parodi. Jeg syntes sneakers var det kjedeligste på planeten. De representere en komplett banalitet for meg. Men jeg begynte å gå på treningssentret og jeg trengte noen, så derfor startet jeg å lage noen overdrevne versjoner, og nå har blitt en av mine signaturer. Det er det jeg selger mest av nå.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Les også: Vetements-sjef: – Folk tar denne industrien for seriøst

 

 

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer