Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
11 steder i Oslo verdt å sjekke ut
Fuglen Oslo. Foto: Instagram/@fuglenoslo

Redaksjonens favoritter: 11 barer, kafeer og restauranter i Oslo

Hit drar Melk & Honning-redaksjonen helst i Oslo.

Tilbudet av barer og restauranter i Oslo har virkelig skutt i været de siste årene. Det er ingen grunn til å stikke til utlandet for storbystemning. Tigerstaden har et rikt tilbud av både vått og tørt.

Her er våre spiselige og drikkbare Oslo-favoritter.

Liebling

Øverst på Grünerløkka finner du min favorittkafé, nemlig Liebling. En frisk og deilig meny, fint og lyst lokale og sist, men ikke minst: Det er instavennlig (no shame, seff bryr jeg meg om det). På menyen finner du blant annet acaibowl, avokadotoast og brunchtallerkener, med mulighet for noe godt i glasset også. Jeg har sittet mange timer her for å jobbe, men endt opp med å sippe på chai latten og drømt meg bort i stedet. Kule folk i kafeen, skater boys utenfor vinduet og inspirerende kunst på veggene – da er det gjort for min del (Ida Brun).

Vineria Ventidue

Om du er glad i italiensk mat, anbefaler jeg virkelig å ta turen innom Vineria Ventidue på Frogner i påsken. Betjeningen er superhyggelig, lokalet er lunt og koselig, og pastaen er blant noe av det beste jeg har smakt. Jeg bestiller alltid Profumo di bosco – gjerne med et glass rødvin til! Om været tillater det er det også veldig hyggelig å ta en drink eller spise på de små bordene utenfor (Helene Lundgreen).

Cultivate

Misforstå meg rett – jeg digger raw food og vegansk mat. Men mange veganske kaker har en tendens til å smake akkurat det samme. Skjønner? Enten det er brownie eller bringebærkake du bestiller, smaker det lissom bare kokos og nøtter av det. Cultivate kom inn som et deilig og etterlengtet pust på Løkka i fjor med sitt veganske og delvis glutenfrie konsept. Freshe salater, lasagne (uten gluten), digge glutenfrie sandwicher med pesto, grillede grønnsaker og parmesan som smaker som om de både har massevis av gluten og ekte ost i seg, nam! Og brownien og sitronterten (som også er glutenfrie og veganske) er rett og slett EPISKE. Endelig ble det skikkelig gøy og enkelt å spise på kafé uten å få vondt i magen! (Stine Nibe Ravneberget).

Pier 42

En av mine nyeste favorittbarer er New York-inspirerte Pier 42. Denne baren ligger sentralt på Amerikalinjen – som forøvrig også er et av mine favoritthoteller i Oslo. Det er noe ekstra hyggelig med å ta et par drinker i fine omgivelser, noe du er garantert på Pier 42. Jeg synes også drinkmenyen er litt ekstra spennende, med drinker oppkalt etter kontraster mellom Oslo og New York. Holzweiler, Calvin Klein og The Met er bare noen av drinkene du finner på menyen – men jeg tror nok Bjørvika er min favoritt så langt (Helene Lundgreen).

Café Sara

It’s a classic. På hjørnet av Torggata finner du Café Sara. De er kafé, restaurant og bar – så her får du full pakke. Hvis det er her kvelden ender så ikke fortvil, de serverer mat til 02:45 hver dag(!). De har et bra utvalg av drikke og en variert meny. Her har jeg brukt mange sene kvelder med tullprat over en øl (kødda, mente seff cider**), og jeg angrer ikke. De har en stor bakgård med mange plasser, så her er det plass til hele gjengen (Ida Brun).

Bar Albatross

Det blir ikke mer nabolagsbar enn Bar Albatross – eller Albatross, som de lokale sier da. Midt på deilige Torshov ligger denne perlen av en bar, startet opp at noen av Oslos beste bartendere. Her får du digge drinker, digg vin, digg øl og digg moffs som oster og skinker. Alltid servert med lugn stemning og lave skuldre. Og kul musikk. Hit drar jeg for å få følelsen av å være på ferie (Stine Nibe Ravneberget).

Fuglen

Fuglen for alltid <3 Denne lille kaféen med den egentlig litt lite sjarmerende lokasjonen, er et must hver gang jeg er i Oslo. Her kan man synke ned i en god sofa og sladre med en nær venn, skrive dikt alene på en av vindusplassene, type så tastaturet får kjørt seg før en deadline, dra på date, bump into folk man pleide å kjenne (eller har vært på date med her før, hehe) eller sitte med solbriller og en snikete tirsdags-cocktail på fortauet utenfor. Digg og veldig Oslo for meg (Caroline Krager).

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Fuglen Oslo (@fuglenoslo)

Oslo Raw

Oslo Raw på Frogner er absolutt min go-to kafé. De har så mye godt på menyen at det er vanskelig å bestemme seg, men acai bowl med masse digg topping og matcha latte er nok favorittene mine. Jeg blir også alltid i godt humør fra jeg kommer inn dørene – med hyggelig musikk, fine bilder på veggene, runde marmorbord og fint servise. Skikkelig Insta-vennlig med andre ord. Når solen skinner er det også ekstra hyggelig å sitte i solveggen utenfor og titte på alle som går forbi (Helene Lundgreen).

Kulturhuset

Skal du som meg jobbe med bacheloroppgava i påsken? Da vil jeg anbefale Kulturhuset. De har et stort lokale hvor du kan finne den plassen som passer deg best. I tillegg har de et stort utvalg av kaffe, te og annet drikke, og en meny som består av ulike lunsjretter og pizza.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

Hvis du blir sittende utover kvelden passer det fint at de serverer voksendrikke også, hvis det skulle friste – kanskje du får noen nye perspektiver på bacheloroppgava? Det skal sies at hver helg så er de en bar med tre etasjer, hvor man kan danse til langt på natt. Prisene i baren er litt stive (rip. studentbudsjettet), men utover kvelden glemmer man fort det (Ida Brun).

Scarpetta Pastabar

Jeg har ikke vært i Italia på snart tre år, takket være et visst virus, og som helhjertet italofil har jeg fått abstinenser for lengst. Da var det skikkelig gøy at en nordmann og tre italienere åpnet pastabar i Operapassasjen i fjor. Omringet av mintgrønne vegger kan jeg nå slurpe i meg de deiligste pastarettene, håndlaget på kjøkkenet av to brødre fra Palermo, og late som jeg sitter på en fortaustrattoria i Palermo. Med siciliansk cannolo fylt med krem, maraschinobær og sjokolade til dessert (Stine Nibe Ravneberget).

Koie Ramen

Før var Oslo i manko på ramen, men de siste par årene har det poppet opp en liten håndfull steder. Og etter en lang tur langs vannet fra Skur33 og helt bort til Munch, under en sol som bare er varm’ish, er det perfekt med en glovarm, spicy suppe. Med mine grønne tendenser går jeg for veggie-varianten, men de har seff mye options for kjøtteterne blant oss. Kanskje ikke akkurat det koseligste lokalet, men maten er mums! (Caroline Krager).

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Koie Ramen (@koie.ramen)

Les også: De beste brunsj-stedene i hovedstaden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer