Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Pierre Cardin er død
Pierre Cardin i 2014. Foto: Pascal Le Segretain via Getty

Pierre Cardin er død

Ble nesten 100 år gammel.

Moteverdenen har mistet en legendarisk designer. Tirsdag ble det kjent at Pierre Cardin er død. Den franske designeren ble 98 år gammel, og døde i Paris.

Pierre Cardin revolusjonerte motebransjen på 60-tallet med sine Space Age- og avantgarde-design, skriver WWD.

Født 2. juli 1922 i San Biagio di Callalta i Nord-Italia, flyktet han med familien fra det gryende fascist-regimet til Frankrike da han var 2 år gammel. I945 ankom den gryende designeren Paris, hvor han begynte å jobbe for motehusene Paquin og Schiaparelli. Året etter ble han ansatt som skredder hos Christian Dior.

Pierre Cardin er død
Pierre Cardin i 1965. Foto: Reg Langaster/Stringer via Getty

Designeren grunnla sitt eget motehus i 1950, og ble kjent som en moderne renessansemann. Pierre Cardin så tidlig verdien i å utvide brandet sitt med flere produktgrupper og kategorier, og satte navnet sitt på alt fra spisebestikk til paraplyer, skriver Finansavisen Premium.

I 1959 viste han sin første kolleksjon i Paris, som ikke ble tatt godt imot av motebransjen. Fire år senere lanserte an en egen ready-to-wear-avdeling for å gjøre haute couture mer tilgjengelig for folk flest. Da ble han bannlyst fra Chambre Syndicale de la Haute Couture, det franske høysetet for haute couture.

Tidligere i høst kom nyheten om at en dokumentar om Pierre Cardin er på vei.

Vogue omtalte ham i den forbindelse som både en self-made og self- invented man. Han designet for store navn som Jackie O og The Beatles, og det er ingen tvil om at han var en av de siste store i moteverdenen.

Les også: Designer skal ha dopet og seksuelt trakassert flere

Siste saker

Mest lest nå
Les mer