Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @georgiabarrett

Passbilde-sminke går viralt på TikTok

– Jeg tror det er mange slitne reisende som ikke vil være til å kjenne igjen i passkontrollen da, mener norsk makeup-artist.

Den siste tiden har pass fått unormalt mye medieomtale. Etter et par år med pandemi har nemlig horder av nordmenn nærmest helt samtidig funnet ut at passet deres har gått ut – eller straks skal gå ut. Det passer dårlig (no pun intended) når man endelig har booket en ferietur utenlands i sommer.

Resultatet er milelange køer og en del som kanskje må belage seg på å tilbringe nok en sommer på norsk jord.

Er timen for å fornye passet like rundt svingen, kan en ny tendens på TikTok kanskje være aktuell.

Nå har nemlig en variant av Passport makeup – passbilde-sminke – gått viralt.

Det er nettstedet Popbuzz som først omtaler trenden. Influenceren Georgia Barrett, som har i underkant av 500 000 TikTok-følgere, delte en videosnutt i april som har gitt henne mye oppmerksomhet. Hun viser nemlig frem hvilke sminketriks som gjør at man ser best mulig ut på passbildet.

Per nå har den blitt sett over åtte millioner ganger og har fått en million likes.

@georgia.barratt

Reply to @petassnym yes I’ve got as it was on repeat the whole way through #xyzbca #beauty #makeup

♬ original sound – georgia barratt

Ifølge Barratt handler det i hovedsak om å skape mest mulig symmetri i ansiktet. I tillegg vil disse metodene gjøre at man tilsynelatende får et løft og blir mest mulig såkalt snatched. Dette gjøres blant annet ved hjelp av ganske kraftig konturering, en lysere concealer enn man ellers ville brukt og mye brynsgele.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

I etterkant av at hun delte sin passbilde-sminke har mange valgt å følge etter. En del kaller det rett og slett for #passportchallenge.

@georgiejxmes

Reply to @noonesgonnaknow3 my facial symmetry is like my patience: non-existent. But this is my far the best passport pic I’ve ever taken! #passportphotomakeup #passportphoto #passportphotos #passportphotochallenge

♬ As It Was – Harry Styles

– Mine umiddelbare tanker er at jeg får lyst til å oppdatere passfotoet mitt, hehe, forteller makeup-artist Linda Nicolaysen til Melk & Honning.

– Men når det er sagt er dette en look som er veldig on point «akkurat nå» – og et passbilde har du i ti år.

Hun sier videre at looken skaper gode kontraster og markerte trekk.

– Og det vil uten tvil gi deg et passbilde som blir fotogent, da dette er en fotomakeup. Det er ganske overdreven bruk at kontur, noe som fungerer bra på sort/hvitt.

Nicolaysen stiller seg likevel tvilende til om det er det smarteste å gjøre.

– Jeg tror det er mange slitne reisende som ikke vil være til å kjenne igjen i passkontrollen da.

– Noe jeg synes vi også skal tenke litt over er at det er en look som gjør alle veldig like, noe jeg alltid er skeptisk til. Det blir fokus på cat eyes med et løftet ansikt. Personlig synes jeg det kan være gøy med en skikkelig snatched glam-look innimellom, men kanskje mer til en kveld på byen enn akkurat passfoto. 

Passbilde-sminke går viralt på TikTok
Linda Nicolaysen. Foto: Instagram @l__rouge

Hun forteller at hennes eget passbilde ikke akkurat er favoritten.

– De er vel sjeldent det. Derfor tror jeg denne trenden har tatt helt av.

– Nå er det en stund til jeg må fornye passet mitt, men jeg kommer nok til å ha denne looken i tankene neste gang. Vel å merke i en litt moderert utgave, da jeg gjerne vil bli gjenkjent i kontrollen.

Et annet godt tips tar hun også med seg videre:

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

– Det var en god idé å sette håret opp slik som her. Man må jo vise ørene på passfoto og da ser det litt mer stylet ut enn med utslått hår bak ørene. Så det blir en stram bun neste gang.

Les også: Derfor elsker motebransjen italienske Portofino

Siste saker

Mest lest nå
Les mer