Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
khloe kardashian i portofino
Khloe Kardashian i Portofino under søsterens bryllup. Foto: Instagram/@khloekardashian

Derfor elsker motebransjen italienske Portofino

Er det hit du skal i sommer kanskje?

Kourtney Kardashian valgte nylig å si ja til sin Travis Barker i magiske Portofino. Den vesle fiskerbyen på den italienske rivieraen i nord-Italia er et must for mange reiseglade sjeler og estetikere.

Ikke så rart kanskje.

Den pittoreske byen, eller fiskeværet som det så fint omtales som, er bygd så tett på vannkanten at de pastellfargede bygningene i rosa og gult med grønne skodder nesten speiler seg i det asurblå Middelhavet. Samtidig som høye, grønne pinjetrær og palmer kryper oppover i høyden.

portofino
Foto: Roberto Lo Savio/EyeEm via Getty

Portofino har en rekke lekre luksushoteller, restauranter og barer å by på.

Ristorante Puny, hvor Kardashian-familien spiste velkomstmiddag før bryllupet mellom Kourtney og Travis, Taverna del Marinaio, som har holdt det gående i 25 år, og Trattoria Dei Pescatori, som har ligget i Portofino siden 1910, er bare noen av dem, ifølge The Culture Trip.

Av luksuriøse hoteller verdt å nevne, som mest sannsynlig huser motebransjen og stjernene, finner vi blant andre Belmond Splendido Mare med kun 14 rom og glamorøse 50-tallsvibber og søsterhotellet Belmond Hotel Splendido, som ligger i et kloster fra 1500-tallet med spektakulær utsikt, ifølge The Telegraph.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Splendido Mare (@belmondsplendidomare)

Kourtney Kardashian er selvfølgelig ikke den eneste som har falt for den sjarmerende badebyen.

Faktisk har den italienske byen alltid ligget stjernene og jetsetternes hjerter nære.

Allerede på 50-tallet dro store Hollywood-kjendiser, skuespillere og sangere til den italienske byen. Vi snakker Rita Hayworth, Elizabeth Taylor og Richard Burton, Clark Gable, Humphrey Bogart, Ava Gardner, samt internasjonale stjerner som italienske Marcello Mastroianni og franske Alain Delon.

portofino
Nygifte Elizabeth Taylor og Eddie Fisher på bryllupsreise i Portofino i 1959. Foto: Bettmann via Getty

Senere har navn som The Beatles-trommis Ringo Starr, Robert De Niro, Liza Minnelli, George Clooney, Madonna, Barbra Streisand, Rod Stewart og Denzel Washington alle feriert her. Og før dem igjen både Winston Churchill og Rainier III av Monaco og hans Grace Kelly, ifølge Portofino Coast.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Mye tyder på at verden har en aldri så liten Portofino-feber på gang. NRK viser til og med tv-serien Hotel Portofino, lagt til nettopp – Portofino. Vi spår en rush av turister hit fremover.

kim
Kim Kardashian dro på shopping på lørdagen før bryllupet til søsteren i Portofino. Foto: NINO/GC Images via Getty

Nå åpner også Dior en pop-up i Portofino.

Det franske motehuset har lagt lanseringen av sin årlige Dioriviera beach-kolleksjon til strandklubben Bagni Fiore, utenfor byen. Den skal være en av Italias mest eksklusive, ifølge WWD.

Den ligger i Paraggi-bukten hvor det ikke er lov med båter, hvor den historiske lokasjonen har hatt personligheter som Brigitte Bardot på besøk.

Dior har til og med laget et midlertidig Dior spa ved vannkanten, og sitrusduften deres Escale à Portofino vil bli tilgjengelig for salg på luksuriøse Splendido Hotel.

Har Dolce & Gabbana, som er kjent for å rendyrke sitt italienske DNA, fått en fransk konkurrent?

Les også: Stråvesker på luksus og budsjett

Siste saker

Mest lest nå
Les mer