Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

På rømmen mot motedrømmen: Stylist Connie Berg

Melk & Honning vil sette større fokus på nordmenn som jobber med mote internasjonalt. Derfor har vi startet artikkelserien «på rømmen mot motedrømmen» som tar for seg norske personer som satser på mote i utlandet.

Nå har vi tatt en prat med Connie Berg som jobber som frilans stylist i motehovedstaden New York.

Tidligere har hun assistert for andre stylister, men det siste året har hun gått sin egen vei. Connie har stylet bildeserier for motemagasiner som blant annet Harpers Bazaar og Elle.

Berg forlot hjemlandet for omtrent syv år siden. Da var planen å bli i «byen som aldri sover» en liten periode før hun skulle returnere hjem, men det forandret seg da hun fikk en smakebit på den internasjonale motescenen.

Connie_Portrett_-1219_2_Web

Connie Berg. Foto: Martin Rustad Johansen.

– Jeg hadde aldri egentlig en bestemt plan om at jeg skulle forlate Norge. Jeg dro til NY for å være praktikant i noen måneder, og for å se hvordan den internasjonale moteverdenen jobbet, og dermed lære fra det. Men når jeg først kom hit og begynte å jobbe skjønte jeg hvor utrolig mye jeg hadde å lære, og hvor annerledes det er å jobbe for folk på høyt internasjonalt nivå, forteller stylisten til Melk & Honning.

Berg påpeker at moteverdenen i Norge og New York er veldig forskjellige, og selv om føltes som å begynne helt på nytt da hun kom dit, er hun glad hun hadde erfaring fra bransjen i Norge.

– Jeg hadde assistert i Norge, og jobbet frilans som stylist der et par år. Det jeg tok med meg fra Norge var å arbeide hardt, og jeg visste hvor viktig det er at man gjør jobben sin bra.

Les også
Toppmodell går hardt ut mot Lily-Rose Depps «nepo baby» forsvar

Connie sitt mål er å jobbe for de aller beste publikasjonene og kundene, samt samarbeide med dyktige team. Nå som hun jobber for seg selv, åpner det muligheter til å bringe mer norsk design inn i arbeidet.

– Nå som jeg jobber for meg selv ønsker jeg definitivt å kunne følge mer med på den norske motearenaen, og  jobbe mer med norsk mote. Jeg vil gjerne ta del i fremtiden til norsk mote om noen muligheter skulle dukke opp. Det blir stadig bedre, og jeg synes det er mye spennende på gang!

PicMonkey Collage

Harperz Bazaar. Stylet av Connie Berg.

Connie forteller at når man jobber i utlandet innser man at man er utrolig heldig som kommer fra Norge.

– Jeg får sporsmal hver uke av noen som lurer på hva i all verden jeg gjør her når Norge gang på gang blir kåret til «verdens beste sted å bo». Og det er helt sant, man er jo enormt priviligert i Norge. For eksempel har ikke 80% av befolkningen helseforsikring fordi det er for dyrt og man har ikke mammapermisjon – så jeg skjønner at mange av de norske vennene mine jeg har truffet i NY, har valgt å flytte tilbake for å satse på karriere og familie.

Men selv om motebransjen i New York er hard, har stylisten ingen planer om å flytte tilbake til Norge med det første.

– Jo lengre jeg bor i utlandet, jo mer glad i Norge blir jeg på et vis. Men for min del handler det mer om det personlige – livskvalitet rett og slett. Enn så lenge så trives jeg godt og har ingen planer om a flytte på meg. Men jeg er veldig glad for å ha muligheten til å tilbringe tid i Norge, det er viktig for meg.

static1.squarespace4.com

Schön Magazine. Foto: Mikael Shulz. Stylet av Connie Berg.

Berg forklarer at en stor del av jobben handler om å følge med på de nye kolleksjonene og komme med ideer, så mote og trender er naturligvis en stor og viktig del av jobben. Men allikevel er det andre ting enn selve klærne som interesserer den norske stylisten mest.

Les også
En ny moteæra for Margot Robbie?

– Moten alene har egentlig aldri vært drivkraften for meg. Jeg er ikke enormt interessert i den siste «it» vesken eller «must have» jakken og lignende. Jeg er glad i å jobbe med teksturer, materialer, personligheter og ideer. Det jeg liker ved å jobbe som stylist er at det er mye hardt arbeid, konkurranse og at det er endeløse muligheter. Samt hvordan merkene forandrer seg sesong etter sesong, og hvordan bransjen beveger seg.

static1.squarespace2.com

Xin Xie for Models.com. Stylet av Connie Berg.

Connies beste tips til andre som vil satse på den internasjonale motebransjen er å jobbe hardt. I tillegg påpeker Connie at det er mange om beinet i bransjen, slik at det er vanskelig å få betalt arbeid i begynnelsen.

– Ha et åpent blikk på ting, og vær åpen for muligheter. Det er enormt mange flinke folk der ute, og det holder ikke å være veldig dyktig og/eller veldig kreativ! Det er også viktig å skaffe seg erfaring i utlandet i den bransjen du er i, som et bra internship som kan ta deg videre til en betalt stilling. Se på det som skolegang – det er veldig ofte helt nødvendig, avslutter stylisten.

Les også: På rømmen mot motedrømmen: Klesdesigner Edda Gimnes

Siste saker

Mest lest nå
Les mer