Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hvor går veien videre for Oslo Runway?

Selv om fremtiden til Oslo Runway har vært usikker, kan arrangørene i dag fortelle at det blir en ny runde av Norges svar på moteuka i august 2017.

Oslo Runway ble arrangert for første gang i 2015 med PR-byrået THIS IS PR og prosjektleder Ditte Kristensen i spissen. På kort tid har arenaen som har fokus på å vise fram norsk design opplevd vekst. Det som startet med én dag for to år siden med et knippe designere, har utviklet seg til å doble antall designere og antall dager. I tillegg har de tiltrukket seg flere utenlandske medier og innkjøpere.

I etterkant av arrangementet i februar – den fjerde utgaven av motebegivenheten – gikk Kristensen ut til media og forklarte at det var et stort behov for sponsorpenger og økonomisk støtte for at Oslo Runway kunne leve videre. Hittil er det THIS IS PR, samt samarbeidspartnerne som har stått for den økonomiske risikoen. THIS IS PR har gått i underskudd hver gang. De var derfor usikre på om det vil bli en ny runde i august.

Ditte Kristensen. Foto: Lasse Fløde

På tross av at alt ikke er i boks enda, satser nå arrangørene bak Oslo Runway på at det blir en femte arrangement av Oslo Runway i slutten av august. De har fått positive tilbakemeldinger fra Kulturdepartementet om offentlig støtte, og håper dette vil løse seg så fort som mulig. Samtidig skal Oslo Runway skilles fra THIS IS PR.

– Vi har denne uken fått svært sterke indikasjoner fra Kulturdepartementet om at de er villige til å bevilge midler til OSLRW. Det er derfor svært gledelig at flere av våre samarbeidspartnere deler den økonomiske risikoen med oss, frem til vi har fått en endelig tilbakemelding fra det offentlige. Vi håper at de siste brikkene vil falle på plass, og åpner nå opp for at designere kan søke om å vise under OSLRW som vil gå av stabelen den 22-24 august 2017, forteller prosjektleder Ditte Kristensen i en pressemelding.

Les også: Ettersnakk: Statusrapport og fremtidstanker om Oslo Runway

Siste saker

Mest lest nå
Les mer