Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vet vi om Sex and the City-oppfølgeren
Fortsettelsen på Sex & the City heter And Just Like That – og vil ikke inkludere Samantha Jones, spilt av Kim Cattrall. (Foto: HBO)

Dette vet vi om den nye Sex & the City-serien så langt

Vi vet at det skjer, men nøyaktig hva er det som skjer?

Helt på tampen av elendige 2020 ville ryktene ha de til at kultserien Sex & the City var på vei tilbake til tv-skjermen. Det ble bekreftet på nyåret.

And Just Like That, som fortsettelsen på ti episoder heter, tar for seg hvordan det har gått med venninnegjengen i New York. Hva driver de med nå som de er i femtiårene? Hvordan er det med kjærligheten? Og med sexen, ikke minst? Hvordan har sosiale medier påvirket dem?

Tidligere i år delte Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kristen Davis denne videoen på sine Instagram-profiler. Enn så lenge er det den eneste traileren til serien.

Vi har en drøss med spørsmål – og vi er ikke alene. Dette vet vi så langt om den nye Sex and the City-serien:

Først og fremst; en tredje film var planlagt.

Som kjent ble serien etterfulgt av to filmer, og i 2017 var prosessen med å lage en tredje film i gang. Men Kim Cattrall, som spilte Samantha Jones, takket nei til å være med – noe som førte til at filmen ikke ble noe av. Dette førte til en mediestorm av spekulasjoner rundt SATC-gjengen.

Cattrall skal ha begrunnet det med at hun er gått videre og ikke lenger ønsket en slik rolle. Likevel ble det sagt at det var og alltid hadde vært drama mellom skuespillerne – da særlig mellom Cattrall og Sarah Jessica Parker, som spiller Carrie Bradshaw. Parker uttalte også at hun var svært skuffet over at en oppfølger og tredje film ikke ble noe av.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops
Dette vet vi om Sex and the City-oppfølgeren
Kim Cattrall som Samantha Jones og Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw i Sex & the City.

W Magazine hevder at det var det «dårlige manuset» som gjorde at Cattrall ikke ble med på nok en oppfølger. Blant annet skal det ha vært planer om at Samantha skulle ha en sexting-greie med Mirandas tenåringssønn gående.

Dermed er det kanskje ikke så overraskende at når serien nå venter tilbake til tv-skjermen blir det altså uten Cattrall. Faktisk er hele rollefiguren Samantha skrevet ut av serien. I januar bekreftet Parker at de ikke kommer til å erstatte rollen til Samantha med en fjerde karakter. New York blir den fjerde karakteren. Men Parker lover flere nye, andre karakterer i serien.

Samanthas fravær vil være helt uten drama, hevder HBOs Casey Bloys. I et intervju med TVLine forteller hun at det hele forklares med at venner kommer og går: «Akkurat som i det virkelige liv kommer folk inn i livet ditt, mens andre forsvinner», sier hun ifølge The Cut.

Men enda en viktig karakter mangler.

Page Six kunne nylig melde at SATC-fans kan vente seg «a big disappointment». Mr. Big, spilt av Chris Noth, er altså heller ikke med.

Betyr det at det er håp for Team Aiden, kanskje? Eller?

I tillegg er det verdt å nevne at det i forbindelse med den tredje SATC-filmen ble lekket planer om at Big skulle dø av hjerteinfarkt. Noth insisterte derimot på at det aldri har vært planer om å ta livet av karakteren hans.

Dette vet vi om Sex and the City-oppfølgeren
Vi får se igjen Carrie Bradshaw, men ingen Mr. Big. (Foto: HBO)

Det skal også være slik at Mirandas partner heller ikke er en del av oppfølgeren – foreløpig. David Eigenberg, som spiller Steve, skal dog være i ferd med å forhandle om sin egen karakters tilbakekomst.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Dersom du trodde serien skulle bli et avbrekk fra korona-livet, må du tro om igjen.

Allerede i januar bekreftet Parker til Vanity Fair at gjensynet med livene til Carrie, Miranda og Charlotte ikke blir korona-fritt.

Hun sa at det er «åpenbart at Covid må inkluderes i historien», med tanke på at de bor i New York som har vært hardt rammet av pandemien. Parker sa at hun har tro på at manusforfatterne løser dette på en god måte.

Parker sa til EW at hun hadde vært nysgjerrig på å se hvordan karakteren hennes hadde taklet pandemien.

– Hun hadde bakt, spådde Parker da.

Om Sex & the City virkelig er en girlpower-serie eller ei er riktignok svært omdiskutert, men denne gangen er i alle fall både Parker, Cynthia Nixon og Kristin Davis alle med som executive producers.

I tillegg har Parker fortalt amerikanske ELLE at med-produsent Michael Patrick King, som var originalens showrunner i tillegg til å ha regissert begge filmene, har et team av manusforfattere som består av kun kvinner.

Dette vet vi om Sex and the City-oppfølgeren
And Just Like That vil følge Carrie, Charlotte og Miranda over 20 år frem i tid. Uten Samantha. (Foto: Tumblr)

Filmingen begynner i New York til våren, men en premieredato for oppfølgerserien til Sex and the City er fremdeles ikke satt.

Tidligere denne måneden fortalte Parker til WWD at filmingen skal begynne allerede til våren, dersom alle får tatt koronavaksinen i tide.

Hun avslørte også hvordan idéen til oppfølgerserien ble til.

I fjor vår, i starten av pandemien, hadde hun og showrunner King tenkt å lage en podcast hvor de snakket om Sex and the City-opplevelsen offentlig for første gang. Men da de begynte de å se for seg hvordan Charlotte og Miranda nå var mødre til tenåringer og hvordan Carrie nå brukte sosiale medier i jobb – bestemte de seg for at det var på tide å bringe serien tilbake.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Jeg tenkte bare: «Hvor er disse kvinnene? Hvor er de nå? Kan de finne hverandre? Kan de være sammen? Hvordan er livet deres?», sa Parker.

Både originalserien og de påfølgende filmene er blitt kritiserte for å være blendahvite. I tillegg ble filmen Sex and the City 2, hvor venninnene blant annet reiser til Abu Dhabi, også kritisert for å fornærme muslimer.

Harper’s Bazaar skriver at dette er noe produsentene jobber hardt for å endre denne gangen, slik at serien representerer dagens samfunn på en bedre måte.

Det er bare å glede seg til Carrie Bradshaws antrekk. Her i Sex and the City: The Movie. (Foto: Brian Ach/WireImage/Getty)

En kilde fra produksjonen skal ha sagt følgende til Daily Mail:

– Vi introduserer to nye karakterer, sterke og livlige fargede kvinner, som vil hjelpe med å introdusere serien til en ny generasjon seere og reflektere verden vi lever i på en mer presis måte.

Den originale serien gikk på amerikansk TV fra 1998 til 2004. Serien ble nominert til Emmy 54 ganger og vant sju av dem. Det samme gjelder Golden Globes, hvor den ble nominert 24 ganger og vant åtte.

Les også: Derfor forsvant luksusmerket fra Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer