Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sassy009 i Vogue
Foto: Olav Stubberud via Vogue

Norske Sunniva i Vogue

Med norsk stylist og fotograf.

Sunniva Lindgaard (23), bedre kjent som Sassy009, tok en pause fra artistlivet da det som først var en elektronikatrio mistet to av medlemmene i januar i år. I august var hun tilbake solo, men med samme navn. Nå får hun omtale i Vogue.

Under tittelen Den Oslo-baserte soveromsartisten gjenoppfinner sin personlige stil, snakker Stockholmsfødte og Oslo-baserte Sunniva om solo-prosjektet og egen stil.

På bildene som er tatt av den norske fotografen Olav Stubberud er hun stylet av den norske stylisten Alva Brosten.

«Når det kommer til både musikkvideoene og hennes tilnærming til mote generelt, liker Lindgaard å pushe grenser», skriver Vogue.

– Jeg liker å utfordre meg selv. Jeg er veldig bevisst på å ikke fremstå som mest mulig vakker. Det er min måte å utfordre det jeg gjør og meg selv, å ikke tvinge meg til å være en ‘pen pike’, sier 23-åringen til motenettstedet.

Sassy009 i Vogue

– Kult at de er interessert i å høre

– For å si det sånn: Hadde jeg for fem år siden visst at jeg i dag skulle sitte på telefonen med Vogue for å snakke om min stil og mim musikk, hadde jeg kanskje turt å tro litt mer på meg selv da, sier hun til Melk & Honning.

– Det er rett og slett deilig å få tenke høyt på en plattform som det Vogue er. Og jeg synes det er kult at de er interessert i å høre.

– I det siste har jeg utforsket mer sensuelle og feminine uttrykk, siden jeg i mange år har levd meg fast i Dickies-bukser og løse t-skjorter. Den malplasserte følelsen av å bære noe som nesten føles helt fremmed gir overraskende mye energi. Og det er en fin påminnelse om at alt er i bevegelse hele tiden – også jeg, forteller hun.

– På scenen har jeg plutselig en helt fri arena å utfolde meg på som jeg selv definerer. Inspirasjonen for hva det kan være oppstår bare i den enkle setningen i seg selv. Jeg er fri fra normale kontekster.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Norsk stylistsamarbeid

Med det som utgangspunkt beskriver hun ssamarbeidet med den Oslo-baserte kostymedesigneren og stylisten Alva Brosten, kjent blant annet fra NRK-serien This is It, som «helt avgjørende» for hennes karriere.

– Hun får meg til å gli inn i drakter og uttrykk som gjør at jeg når en slags dybde i meg selv når jeg står der.

Til Vogue forteller hun:

– Å jobbe med henne har handlet mye om at jeg forteller hva jeg ser for meg å ha på på scenen og at hun foreslår noe jeg ikke tenkte på i det hele tatt og utfordrer meg til å ha på noe jeg normalt ikke ville assosiert meg med.

Til motemagasinet forteller hun at forkjærligheten for enkle antrekk mest sannsynlig kommer av hennes skandinaviske bakgrunn. Men Janteloven har hun ikke mye til overs for.

– Det krever mot å stå opp for noe annet enn det mainstreame i Norge. Du blir lett dømt hvis du stikker deg frem (…) Når det kommer til stil må jeg samle mot til å gå nedover gaten i hæler og med cowboy-belte.

Kostymedesigner og stylist Alva Brosten

– Vi har det veldig gøy sammen

– Sunniva møtte jeg for første gang på en slitsom Joe & the Juice i Oslo. Alle var fyllesyke og spesielt hun. Haha, jeg husker det veldig godt da jeg var mest interessert i å gå videre til neste møte. Men vi skjønte fort at dette kunne bli noe veldig fett. Jeg tror samarbeidet er godt fordi vi har god kjemi og har det også veldig gøy sammen. Vi ler mye når vi snakker om klær. Sunniva er alltid med på nye påfunn. Hun er interessert i stil på sin egen måte uten å være fanget i trendbildet, forteller Brosten til Melk & Honning.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Hva betyr det for deg som stylist å få en slik mention i Vogue

– Jeg setter veldig stor pris på at hun velger å dele hvem hun samarbeider med som her ved å nevne meg i Vogue. En stylist har ofte en skjult rolle bak suksessen til den man styler. Men det er tid og tankekraft bak hvordan man kler seg også. Det er gøy å jobbe med noen som setter pris på rollene.

Les også: To norsk modeller i prestisjetung motekåring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer