Dette norske merket viser under moteuka i Paris i dag! – Se eksklusive bilder

For kort tid siden ble det kjent at Mardou & Dean skal vise under Paris Fashion Week. Tidligere denne uken kicket den franske moteuka igang – som per dags dato har høyest status av de fire største moteukene – og i dag finner det norske merkets motevisning sted.

Mardou & Dean har eksistert siden 2006, og inkluderer nå en dame- og herrelinje, accessoirer og sko. Bak det hele står designduoen Ingrid Bredholt og Patrick Rosenfors. Bredholt har, som merkets kreative leder, helt siden oppstarten vært opptatt av kunst i møte med mote og å bryte med tradisjonelle klesregler. Spesielt kjent er Mardou & Dean for bruken av denim og skinn. Under sesongens Oslo Runway samarbeidet de med de to kunstnerne bak BROSLO, om en limited edition kolleksjon med blant annet kostbare skinnjakker.

Vi har snakket med Ingrid Bredholt om hvorfor de har valgt å vise i den franske hovedstaden, og fått en sniktitt på kolleksjonen gjennom gårsdagens fitting av modellene i Paris.

Hvorfor valgte dere å ikke vise SS17-kolleksjonen under Oslo Runway, men heller vise internasjonalt?

– Vi ønsker å vise fra en internasjonal scene. Og vi føler Paris passer brandet vårt veldig godt, og jeg liker viben der.

 Hva håper dere å få ut av det å holde visningen der nede? 

– Vi ønsker å vise frem brandet til nye folk, og ikke minst møte og kunne jobbe med nye, bra mennesker.

Hva har inspirasjonen bak den nye kolleksjonen vært? 

– Jeg jobbet utifra tanken om farger og hvilke materialer de tilhører, hvilke individer og personligheter de skaper. Vekk med minimalismen for en stund!

Hva er planen i etterkant av visningen? Hva skjer for Mardou & Dean fremover?

– Jeg blir nok i Paris en stund. Planen for Mardou & Dean er å fortsette fremover, og for oss å fortsette å skape.

IMG_6304

IMG_6298-001

IMG_6299-001

IMG_6293-001

IMG_6297-001

Foto: Victor Nicolai

Les også: ETTERSNAKK: Ros og ris til Oslo Runrway fra bransjen