Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske Marie Hallen er Dolce & Gabbana sin favoritt

Melk & Honning tok en prat med den lovende modellen.

Det kan til tider kanskje virke som om det er langt mellom hver nordmann som virkelig slår gjennom internasjonalt som modell. Men det ser ut til å være i forandring.

For få uker siden tok vi en prat med de to største modellbyråene i Norge, Team Models og Heartbreak, om hvilke modeller som er hetest akkurat nå. Alexander Norheim fra Team kunne fortelle at det er mange som gjør det bra, mye fordi casting directors i de store motebyene er nysgjerrige på nettopp norske modeller om dagen.

Èn av de som har utmerket seg er Oslo-jenta Marie Hallen, som er i modellstallen til relativt nyoppstartede I-D Studio, som er en ny avdeling under Idol Looks. Hun har i løpet av sine år i gamet allerede rukket å gjøre jobber for noen av verdens største motehus og -magasiner.

Da hun først ble oppdaget, som 14-åring på tur med mamma i London, trodde hun ikke sine egne ører.

– Vi sto i kø for å kjøpe musikalbilletter da en mann kom bort og forklarte at han var en model scout og synes at jeg hadde potensialet til å bli modell. Jeg var ung, hadde null selvtillit og trodde ikke på han i det hele tatt, forteller Hallen til Melk & Honning.

Mens hun fullførte 13 år med skolegang gjorde hun småjobber som modell i Norge, men det var først etter russefeiringen var overstått at hun begynte å satse for fullt. De første milepælene var å åpne og lukke en rekke show under Oslo Runway i februar.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Men det som virkelig kicket karrieren i gang var da hun ble booket til Dolce & Gabbana sin haute couture-visning på La Scala i Milano samme vinter.

Få måneder senere ble hun nok en gang utvalgt til å gå det italienske motehusets visning, som skulle holdes i juni i Palermo i Italia. Og ikke nok med dét; Dominico Dolcé og Steffano Gabbano valgte å sy hele haute couture – kalt «alta moda» på italiensk – kolleksjonen med utgangspunkt i Hallen. 

LOVENDE NORSK MODELL: (Via @mariehallen) 1. Foto av @desiree_mattson – 2. På forsiden av en versjon av L’Officiel 3. Fra Dolce & Gabbana alta moda-show i Palermo i juli i fjor. 4. Fra Dolce & Gabbana sitt ready-to-wear-show i februar i år.

Siden den gang har hun gått to visninger til, både ready-to-wear og «alta moda», for de to designerne som ser ut til å ha fått en forkjærlighet for den norske jenta. Den siste av dem ble holdt i New York i går.

– Denne gangen var det altså nok et «alta moda»-show jeg gikk for dem, og man så hvordan hele kolleksjonen var inspirert av den amerikanske metropolen. Opplevelsesmessig tenkte jeg at det skulle mye til for å slå showet de hadde i Palermo i sommer, men jeg tror nok likevel dette gikk av med seieren. Hele Metropolitan Opera var pyntet med blomster, de hadde fyrverkeri, Sarah Jessica Parker var blant gjestene og, ikke minst, lukket Naomi Campbell showet, forteller Hallen fra New York.

– Det var litt av et syn, og helt utrolig gøy å være en del av!

Se bildene fra den spektakulære Dolce & Gabbana-visningen her

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Foreløpig vet hun ikke hvor lenge hun vil holde på som modell.

– Det er en veldig spesiell bransje. Selv har jeg hovedsakelig hatt positive opplevelser og trives, men det går naturligvis opp og ned. Å ikke ha for høye forventninger og å være takknemlig for det jeg gjør og får oppleve er nok det som holder meg gående.

GJENGANGER HOS D&G: Bilde fra gårsdagens visning for Dolce & Gabbana

Hallen forteller at det er ekstremt stor konkurranse innad blant modellene.

– Det er utrolig mange jenter fra alle mulige forskjellige land med hver sin look og hver sin historie. Det skaper selvsagt stor konkurranse, men jeg ser fremdeles på dem som kollegaer eller potensielle venner. Jeg har vært heldig å møtt mange jeg går godt overens med og holder kontakten med når jeg reiser.

Hun påpeker at det er lettere de norske modellene imellom, der alle er åpne for å bli kjent med hverandre, og støtter hverandre gjennom tykt og tynt.

– Det kan fort oppstå litt drama når man bor med så mange forskjellige personligheter i ett og samme hus, slik vi i blant er nødt til, men jeg synes som oftes ikke det er verdt å bruke tid og energi på sånt. Så da går jeg meg heller en tur hvis noe skjer, avslutter hun. 

Les også: Norsk modell-tvillingpar intervjues av Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer