Norsk modell-tvillingpar intervjues av Vogue

– På vei til å bli moteverdenens nye favoritt-tvillinger.

På tross av at norske modeller fra tid til annen figurerer i moteserier i verdens viktigste motemagasiner, har det tilhørt sjeldenheten at de blir intervjuet. Men det ser ut til å være i ferd med å endre seg.

For to uker siden valgte Harper’s Bazaar å snakke med den curvy modellen Eline Lykke i forbindelse med spalten deres «Watch this Face». Der skrøt de av 20-åringens naturlige skjønnhet og femininitet. Samme uken figurerte modellen og multi-talentet Kaya Wilkins i amerikanske Vogue, der hun ble intervjuet sammen med kjæresten Aaron Maine.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken er to nordmenn nok en gang i fokus der. Verdens mest prestisjetunge magasin har nemlig lagt merke til tvillingparet Martine og Gunnhild Chioko Johansen. 

19-åringene ble oppdaget av modellspeider og fotograf Alexander Norheim, gjennom deres Instagram-profiler, og nå er de i  byrået Team Models.

– Grunnen til at jeg la merke til jentene på Instagram er veldig enkel – de er fargerike og fulle av liv. Akkurat sånn er de på ordentlig også. Masse personlighet med et vakkert utseende. At de er tvillinger i tillegg gjør det hele til en star package, forteller Norheim til Melk & Honning.

I intervjuet som ble publisert i går kveld har de stilt dem åtte spørsmål om blant annet deres favorittprodukter, minner og musikk – og stil. De to har nemlig blitt spesielt lagt merke til på grunn av sine freshe klesvalg. Blant annet hadde både Le21eme, British Vogue og The Stylograph plukket ut bilder av Martine og Gunnhild i utvalget de publiserte under og etter Oslo Runway. 

På spørsmål om de to kjører en «twinning style» – en matchende klesstil – svarer de både ja og nei.

– Vi baserer klesvalgene våre på hvordan de føler oss, og noen gang føler vi ikke det samme. I tillegg så har vi ikke noe lyst til å være sånne tvillinger som alltid matcher. Men, selvfølgelig, siden vi ser like ut så ender vi jo på en måte opp med å matche uansett, siden det aspektet alltid matcher, forteller Martine.

– Jeg vil nok si ja! Martine kopierer alltid vibben jeg kjører, men ærlig talt så blir vi jo alltid påvirket av hva den andre har på seg, så selv om én prøver å gjøre noe eget så fungerer det ikke. Twinning FTW!

De forteller også at deres første innblikk i mote- og modellverdenen kom fra America’s Next Top Model, som de begge elsket.

– Vi pleide alltid å lage hjemmevideoer der vi latet som vi var med i modellkonkurransen. Vi lagde til og med vår egen intro, der vi gjorde vår egen sminke. Vi hadde også alltid photoshoots der vi latet som vi skøyt reklamekampanjer for CoverGirl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge virker allerede trygge på det å gå på catwalken. Under forrige Oslo Runway gikk de både visninger for Tom Wood, Veronica B. Vallenes og Iben, mens de denne sesongen gikk for FWSS, Iben og ESP. Martine legger likevel ikke skjul på at det er mange tanker som farer gjennom hodet hennes mens hun spankulerer.

– Jeg tenker «ikke fall, ikke kræsj inn i noen andres knær, og ikke vis hvor utrolig gira du egentlig er, for du må være profesjonell».

På spørsmål om hva fremtiden bringer er svaret kort og konsist.

– Hva er det fremtiden IKKE bringer?!

Les også: Ung, norsk designer vant høytstående pris i København