Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske it-jenter hylles av internasjonalt motenettsted

– Det er utrolig stas at vi figurerer i store magasiner og med vi mener jeg den lille norske gjengen som alltid støtter hverandre og backer hverandre.

Skrevet av: Camilla Christensen

Skandinavisk stil får en stadig større rolle i det internasjonale motebildet. Nå får norske kvinner oppmerksomhet for sin lekne stil og gode vennskap. Mandag publiserte det anerkjente nettstedet The Zoe Report en sak som skryter av den skandinaviske stilen og flere kule, norske it-jenter.

Motesiden, som ledes av den kjente motepersonligheten Rachel Zoe, skriver at de skandinaviske kvinnene gjør det stort på sosiale medier, hvor vi ofte får se dem rundt i hele verden, sammen i en moteriktig venninnegjeng.

– Ikke bare snakker disse kvinnene flere språk og har populære kontoer på sosiale medier, de vet også hvordan man utfordrer moteregler og gjør hverdagen til en fantastisk runway, skriver nettstedet.

På bildene som er lagt ved i saken får vi blant annet se de norske kvinnene Janka Polliani, Celine Aagaard, Nathalie Helgerud, Annabel Rosendahl, Darja Barannik og Tine Andrea Storløs.

Skjermdump fra The Zoe Report

Skandinaviske kjennetegn

Videre skriver The Zoe Report om hva som kjennetegner den skandinaviske stilen. Her nevner de blant annet at hvilken veske du bruker kan være med på å si mye om personligheten din, at solbriller ikke kan bli store nok og at de gjør at du ikke trenger å bruke sminke, et sporty antrekk med en hettegenser kan også være chic og at farger kan være din venn.

Som det nevnes tidlig i saken, blir de skandinaviske it-jentene ofte sett sammen i store venninnegjenger. Dette blir også tatt opp på slutten, hvor nettstedet skriver at gode venner er det beste tilbehøret du kan ha.

– Fantastiske klær, it-vesker og designerplagg er vel og bra, men det er ikke noe tilbehør som er bedre enn en tro og solid venninnegjeng, skriver The Zoe Report.

Økt oppmerksomhet mot nordmenn

Til Melk & Honning forteller den norske moteprofilen og –bloggeren Janka Polliano, at den skandinaviske stilen i

Darja Barannik og Janka Polliani. Foto: @polliani

flere år har fått stor oppmerksomhet, men at gjennom de seneste årene har man sett en forskjell der norske jenter har fått mer av spottlyset.

– Du kan se stor forskjell på den skandinaviske stilen og hvilket land de ulike personene kommer fra, sier Polliani og fortsetter:

– Den skandinaviske stilen har vært kjent for å være minimalistisk og litt mer laidback med sneakers, mens nordmenn er mer fargerike og lekne. Gjerne med en veske eller sko som piffer opp antrekket.

Støtter hverandre

– Det er utrolig stas at vi figurerer i store magasiner og med vi mener jeg den lille norske gjengen som alltid støtter hverandre og backer hverandre, sier Polliani.

Hun gjentar det The Zoe Report skriver om at gode venner er det beste tilbehøret du kan ha og avslutter med å si:

– Det er nok av spisse albuer i denne bransjen og det ville vært kjedelig å gjøre dette uten gode venner som backer hverandre. Jeg tror vi er blitt lagt merke til for stilen vår, men også fordi at i den narsissistiske bransjen vi er en del av, kommer med gode vennskap og ekte smil.

Hovedbilde: @polliani via @thestylestalkercom

Les også: Tre kvinner om valget om å la sminkepungen få være i fred

Siste saker

Mest lest nå
Les mer