Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Eline Bø har landet ny kampanje for Miu Miu
Foto: @elineboe / Instagram

Norske Eline er ansikt utad for Pradas lillesøster

Stort, mener modellagent.

Vi skrev om henne allerede i 2017, da som en del av den nye generasjonen norske modeller med potensiale til å gjøre internasjonal karriere.

I vår gjorde Eline Bø (20) fra Oslo sin Paris-debut for Pradas lillesøster Miu Miu. Nå følger hun opp med en stor kampanje for det italienske motehuset.

– Det er jo et fåtall som lander disse jobbene, så det er selvfølgelig stor stas, sier Alexander Norheim i Team Models til Melk & Honning.

– Det er alltid stort både personlig og karrieremessig å jobbe for store merkevarer, særlig for noen som Miu Miu som er søstermerket til Prada, legger han til.

Eline Bø i Miu Mius FW20-kampanje. Styling: Katie Eleanor Grand. Foto: Douglas Irvine

Oppdaget som 13-åring

Oslo-jenta ble oppdaget da hun var 13 år på dagstur med mormoren i København, og begynte å jobbe som modell da hun var 16. Hun signerte siden med prestisjetunge Milk Management i London og Premium i Paris i tillegg til Team her hjemme. Hun debuterte på den internasjonal catwalken for Christopher Kane i London i februar i år, og gikk sin første visning for Miu Miu under moteuken i Paris i mars, bare dager før en hel verden gikk i lockdown.

Nå – i underkant av et halvt år senere – er Eline Bø ansikt utad for det italienske motehusets FW20-kampanje basert på behind-the-scenes fra Paris-visningen i vår.

– Eline har fått kampanjen etter at hun gjorde sin Paris-debut på catwalken for samme merke – hva betyr den fornyede tilliten?

– Vi lever i en tid med flere debuts enn før samt større konkurranse i modellbransjen. Dermed er en debut etterfulgt kampanje ekstra spesielt. Det viser at brandet likte modellen særdeles godt, og det sender gode signaler til andre potensielle kunder, sier Norheim.

Han forteller at det gjerne er slik motehusene opererer ved først å caste modellene til visninger for så å fortsette å jobbe med de de liker spesielt godt.

– For eksempel Signe [Veiteberg] for Louis Vuitton, Jeenu [Mahadevan] for Fendi, Martin [Jørgensen] for Celine og Preben [Helleberg] for Louis Vuitton.

Eline Bø på catwalken for Miu Miu i Paris. Foto: @elineboe / Instagram

– Hva er Elines styrker som modell? 

– Eline er veldig profesjonell, flink foran og bak kamera, god til å kommunisere og er veldig blid og hyggelig. Dette kombinert med hennes sterke look pluss det røde håret, gjør Eline til en god modell.

Hva slags fremtid ser du for henne? 

– Bransjen er alltid så uforutsigbar, spesielt i disse Covid-19-dager. Men som Eivor [Øvrebø, Team Models-sjef, red.anm.] sier: Vi krysser fingrene og håper alltid på det beste!

Les også: Den norsk-somaliske transmodellen Ceval skriver historie

Siste saker

Mest lest nå
Les mer