Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Olav Stubberud teamer opp med New York-stylist og toppmodell i ny motefilmsnutt

– Det som er fett når man får heavy hitters som Barbara og Love med er at man får jobbe i et sykt godt team.

Olav Stubberud har en imponerende CV. Fotografen har blant annet skutt turnéene til Justin Bieber, Halsey, G-Eazy, Dua Lipa, Post Malone og Partynextdoor, jobbet for magasiner som Vanity Fair og GQ, og skutt kampanjer for Tom Wood og Lois Jeans.

Nå har han teamet opp med stylist Yael Quint og toppmodell Barbara Palvin i en film for Love Magazine. Den hadde premiere torsdag 21. mai. (Se den nederst i saken)

Quint har etter hvert blitt for en ekte Norges-venn å regne. Hun har ved flere tilfeller stylet store kjendiser i norske merker og vært til stede under Oslo Runway. Hun har også produsert moteartikler med norske profiler for internasjonale magasiner.

Barbara Palvin er på sin side kanskje mest kjent for å være Victoria’s Secret modell og kjæresten til Dylan Sprouse. Hun har også figurert på forsiden av magasiner som Vogue, Harper’s Bazaar, og frontet kampanjer for L’Oreal, Armani og Calvin Klein.

Les også: Se norske Emma Ellingsen i amerikanske L’Officiell

Skutt på det legendariske New York-hotellet The Pierre

– Det var Yael som fikk tak i Love Magazine, forteller Olav Stubberud til Melk & Honning.

– Det som er fett når man får heavy hitters som Barbara og Love med er at man får jobbe i et sykt godt team. Da er det lite som kan gå galt. Shout out til hele teamet, de er noen av de beste ute der!

Filmingen ble gjort en måneds tid før lockdown.

– Og dette var jo i New York, som er ganske heavy påvirka nå. Men akkurat da var ikke noe annerledes.

Stubberud kom akkurat fra det han beskriver som en «hard uke» i Miami for å skyte Super Bowl.

– Så jeg fikk lov til å sove på rommet vi skulle skyte i. Synd jeg bare fikk fire timer i den senga. The Pierre er et av de mest OG hotellene i New York, og jeg er ikke så hard på å bruke masse penger på hotell, så blir nok første og siste gang 🙁

Dette er første gang Rykkinn-gutten har jobbet med Love Magazine, som ble grunnlagt i 2009 og per i dag har 1,3 millioner følgere på Instagram.

– Selv er jeg ganske fersk på det utenlandske magasin-markedet. Jeg gjør jo egentlig bare mote innimellom, stort sett når Yael ringer meg og sier «So… I’m putting together this shoot..».

Hadde low key lyst til å jobbe med Palvin en stund

I utgangspunktet skulle filmen være en del mer omfattende, med lengre scener.

– Blant annet en med meg som utfrivillig, eller frivillig da, ble butler. Men vi endte med å kjøre en ren 16mm film som min venn Zoo hjalp meg å filme, som da var DP (director of photography. red.anm) på produksjonen.

– Jeg digger å skyte mye forskjellige formater, fordi man da har litt flere bein å stå på visuelt, når man siden skal se hvor man vil ta materialet og hvordan det skal brukes. Veldig mye endres underveis og man må være tilpasningsdyktig. Bildene var for eksempel bare noe ekstra greier jeg tok analogt underveis for å ha til social, men endte opp med å bli en mye større del av pakka.

Filmen er bygget på idéen om en dame i lockdown som velger å dresse seg opp i forskjellige antrekk og ha sin egen lille hjemme alene-fest.

Palvin var ifølge Stubberud rå å jobbe med.

– Barbara var bare så hyggelig og lett å ha med å gjøre, typen hennes også. Jeg streifa henne så vidt på Victoria Secret showet i fjor, uten å hilse ordentlig på henne. Low key har hun vært en jeg har vært hypp på å jobbe med en stund. 

– Hun har jo vært i gamet en stund. Det er jo sjukt digg å jobbe med noen som bare skjønner greia, etter at man har forklart dypt nok om scener og konsept.

Fan av lockdown

Siden shooten har Stubberud, som til vanlig reiser ekstremt mye som fotograf, vært i Oslo under lockdown. Kanskje overraskende forklarer han likevel at han trives med at ting er litt på vent.

– Det har gjort at jeg kan catche opp med meg selv etter noen lange år med litt heavy pace. For eksempel har jeg organisert alle fotonegativene jeg har skutt noensinne i kronologisk rekkefølge, lol.

– Så lenge tallene holder seg stabile og Norge finner noen flere måter å åpne opp eller støtte bedrifter som sliter, så kan dette godt fortsette litt til for min del. Ble nesten litt skuffa når ting åpna opp så fort, selv om det er fucka å si det. Jeg setter pris på ro om dagen < 3

Og hva har du på tapetet fremover da?

– Oh, big shit poppin! Nei da, eller… Akkurat nå så er det sjukt mye som skjer, så jeg merker ikke så veldig mye til COVID. Men for det meste jobber jeg med å få en closure på mye av det jeg har jobba med de siste åra.

– Pusser opp nytt studiospace, og, så jeg kan lage dope shit fremover. Også er det blant annet et prosjekt som skjer 12. Juni 2021 som krever mer enn jeg egentlig har, haha. Ellers er jeg fortsatt i form, like rask som før og kan ikke relatere til noen av karantene memesa på sosiale medier 🙁

Se filmen Olav Stubberud skjøt for Love Magazine her:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer