nirvana saksøker marc jacobs

Marc Jacobs saksøkes av Nirvana

Forfølges av kolleksjonen som fikk ham sparket.

Lørdag kom nyheten om at Nirvana saksøker Marc Jacobs.

Det var TMZ som først omtalte saken der Nirvana nå saksøker den amerikanske motemerket for å ha kopiert dere ikoniske smiley-t-skjorte.

Ifølge TMZ skal Nirvana ha tatt patent på smileyen allerede i 1992. I søksmålet heter det at Nirvana er en av grunnleggerne av «grunge», og at «Bootleg Redux Grunge»-tittelen dermed ikke ville ha eksistert dersom det ikke var for det legendariske bandet.

Nirvanas t-skjorte til venstre og Marc Jacobs’ til høyre.

Marc Jacobs har nylig har inkludert et lignende design i sin Bootleg Redux Grunge-kolleksjon som skulle hente opp igjen den kontroversielle grunge-kolleksjonen som var årsaken til at sjefsdesigner Marc Jacobs, fikk sparken fra Perry Ellis på 90-tallet. T-skjorten det er snakk om har en tegnet smiley med en «M» og en «J» til øyne – til forveksling lik den Nirvana med frontfigur Kurt Cobain gjorde kjent på 90-tallet.

Det er imidlertid ikke den eneste likheten, skriver Complex. På forsiden av t-skjorten står det printet «Heaven» og på ryggen «Redux Grunge Collection 1993/2018 Marc Jacobs». Fonten ligner på den Nirvana brukte i sitt originale design der bandnavnet står i front og «FLOWER SNIFFIN KITTY PETTIN BABY KISSIN CORPORATE ROCK WHORES» på ryggen.

Marc Jacobs har foreløpig ikke kommetert søksmålet.

Les også: Raf Simons er ferdig hos Calvin Klein