Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nike-leder Ann Hebert går av etter kobling til sønnens sneaker-virksomhet
(Foto: Michael Brochstein/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Nike-sjef går av etter kobling til sønnens sneakers resell-business

Skal ha brukt morens kredittkort.

Nike har lenge vært mekka for sneakers-elskere. Med det har mange sett det som god business å videreselge etterspurte sko til en høyere pris. Det skal ha ført til en uheldig situasjon for Nike-topp Ann Hebert.

Nike-toppen forlater nå selskapet etter 25 år etter at det ble avslørt at hun har koblinger til sønnens resell av sneakers.

Hebert er tidligere visepresident og daglig leder for sportsgigantens nordamerikanske avdeling. Hennes avgang kommer angivelig like etter en Bloomberg-artikkel med fokus på resell-virksomheten til hennes 19 år gamle sønn, skriver WWD.

I uttalelsen fra sportsgiganten heter det at det er Hebert selv som skal ha tatt avgjørelsen om å forlate sin stilling.

Kylie Jenner i sine Dior x Nike Air Jordan 1s. (Foto via Instagram @kyliejenner)

Sønnen skal visstnok ha brukt Heberts kredittkort for å kjøpe sko til selskapet sitt West Coast Streetwear som videreselger sneakers.

Bloomberg-artikkelen med tittelen Sneakerheads Have Turned Jordans Into a Bona Fide Asset Class, beskriver hvordan 19-åringen samlet inn sneakers til en verdi av nærmere to millioner kroner fra en rekke butikker, blant annet Nike.

Han skal spesifikt ha bedt om at hans svært nære tilknytning til Nike-toppen ikke skulle bli omtalt i artikkelen. Da temaet ble tatt opp skal han ha avsluttet kontakten, skriver Complex.

Før koronapandemien rammet for fullt skal sønnen ha omsatt for 200 000 dollar. Han skal også ha tatt 250 dollar i måneden for å dele informasjon om kommende online dropp, hvilke sneakers som ville komme på tilbud når og hvor og hvor mange par forhandlere ville ha.

En talsperson for selskapet sier at Hebert var åpen om sønnens virksomhet i 2018. Det skal ikke har vært brudd på selskapets regler.

Les også: Oslos klesbutikker fortviler

Siste saker

Mest lest nå
Les mer