Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik får du French guy style i vår
Simon Porte Jacquemus. Foto: Edward Berthelot via Getty

Er du klar for French guy style?

Oui, oui, sier vi.

Du har helt sikkert hørt om French girl style med stilikoner som Jeanne Damas, Camille Charriere og Caroline de Maigret i spissen. Men har du hørt om French guy style?

Våren og sommeren er som skapt for denne herretrenden. Gjerne med designere som franske Jacquemus og en minimalistisk, quirky, elegant stil i bresjen.

«Klærne deres er subtile og får deg til å lene deg litt nærmere for å legge merke til de små detaljene», skriver Vogue om franske menn og deres avslappede, men stilige vibe.

Magasinet viser til kule franske karer som artist Sébastien Tellier, som matcher en klassisk blazer med blå jeans og hvite loafers, istedenfor den tryggere varianten med dressbukser og pensko.

French guy style
Sebastien Tellier. Foto: Julien Hekimian via Getty

Vogue nevner også stilikoner som den franske skuespilleren Vincent Cassel, som ser nonchalant stilig ut med strikkede turtlenecks og dressbukser, i tillegg til franskmenn som skuespiller Stéphane Bak og sanger og skuespiller Eddy de Pretto. Sistnevnte har blant annet sportet double denim, som også er et nøkkelelement for å oppnå stilen.

vincent cassel
Vincent Cassel. Foto: Arnold Jerocki via Getty

Det er imidlertid ikke et helt nytt fenomen.

I 2019 skrev GQ om trenden de allerede da hadde døpt French guy style.

Stilen omfavner mønstrede skjorter – gjerne med løse bukser og loafers til, behagelige sko – nesten alltid matchet med en dress – og massevis av halskjeder, ifølge magasinet. Kontraster er ordet.

Og det kanskje aller viktigste ved stilen: Når du er i tvil, få deg bart.

«Det siste og avgjørende elementet ved French guy style er helt klart mengden av synlig brystkasse. En look gjort ikonisk av Frankrikes høyt elskede offentlige intellekt, Bernard-Henri Lévy», skriver GQ.

french guy style
Bernard-Henri Lévy. Foto: Bertrand Rindoff Petroff/French Select via Getty

Levy dukker jevnlig opp på fransk tv eller i panelsamtaler iført en oppkneppet skjorte fra det franske skjortemerket Charvet som er åpen (omtrent) helt ned til navlen.

Les også
Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

«Det er sexy å være smart. Det er en smooth, akademisk edge på det», konkluderer GQ.

At stilen kan oppnås på mer bærekraftig vis er pluss i boka.

Plagg som quirky, mønstrede skjorter og fin strikk er enkle (og ofte bedre) å finne vintage. Da har du mulighet til å skaffe deg dem i digge materialer som silke og ull, istedenfor polyester og akryl. Vinn, vinn!

Les også: Store endringer for Zara

Siste saker

Mest lest nå
Les mer