Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: HBO

Nå trender Bubble Perm à la Carrie Bradshaw

– De gangene man vil gjøre noe ekstra ut av håret er dette den perfekte looken.

Hårtrender kommer og går like fort som motetrender, og det kan være vanskelig å henge med i svingene. Det siste året har trender som Midi Flick og McDonald’s bangs blomstret, men siste skrik er uten tvil Bubble Perm.

Ifølge Google Trends har søket etter hårfrisyren steget med 350 prosent over hele verden de siste 12 månedene. Så, hva er egentlig Bubble Perm? Tenk Carrie Bradshaw. Altså stort hår fylt med masse deilige krøller.

Britiske Vogue, som først omtaler trenden, påpeker at stjerner som Bella Hadid, Emily Ratajkowski og Katie Holmes er blant de med naturlig rett hår som stadig går for den nostalgiske frisyren. Og nå har mange flere kastet seg på. Kanskje i tråd med at Carrie Bradshaw er tilbake på skjermen i sesong 2 av And Just Like That?

Nå trender Bubble Perm à la Carrie Bradshaw
Skal du teste Bubble Perm? Foto: HBO

Vi har tatt en prat med Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva, om Bubble Perm.

– Det å fremheve naturlig tekstur og krøller har vært en viktig trend de siste årene. Og nå følger altså de som ikke er så heldige å være født med dette etter, sier Thorsen til Melk & Honning.

Han understreker at det vil kreve en del jobb å oppnå hårfrisyren for de med rett hår, og at det dermed ikke er noe man bør gå for hele tiden.

– Men de gangene man vil gjøre noe ekstra ut av håret er dette den perfekte looken, sier han.

Nå trender Bubble Perm à la Carrie Bradshaw
Eirik Thorsen. Foto: Ida Fiskaa/Pudder Agency

Men det er viktig å ikke forveksle Bubble Perm med en klassisk permanent.

Les også
Alt vi vet om Beyoncé sin Renaissance film

– Uttrykket Bubble Perm er litt farlig. For hvis du sier dette til en frisør vil nok hen finne frem permanentspolene fra 80-tallet, og det er ikke det denne nye trenden går ut på, forteller Thorsen.

– Dette er en stylet look der man bruker en liten krølltang, papilotter eller lignende og køller håret i små seksjoner før man rister det ut og drar fingrende gjennom for å få en naturlig følelse, sier han.

Men man kan også få til looken dersom man har naturlige krøller.

– Er man derimot så heldig at man har naturlig krøll, kan man bruke krølledefinerende produkter og klemme opp håret før man føner det ved hjelp av en diffuser på føneren.

Nå trender Bubble Perm à la Carrie Bradshaw
Thorsen påpeker at Bubble Perm ikke er det samme som en klassisk permanent. Foto: HBO

Det som skiller Bubble Perm fra for eksempel typiske beach waves, er ifølge Thorsen størrelsen på verktøyet man bruker og mengden hår i hver seksjon som blir krøllet.

– Det er viktig å ha gode stylingprodukter som gir hold og volum, og ikke minst varmebeskyttelse slik at ikke håret tar skade, understreker han.

– Det minst skadelige er å gjøre en heatless styling, altså papilotter eller noe lignende som man ruller håret rundt når det er tørt og sover med om natten. Da slipper man å bruke varmeverktøy, legger han til.

Thorsen forteller at 90- og 2000-tallet er viktige inspirasjonskilder om dagen og at Sarah Jessica Parker (og Carrie Bradshaw) sitt krøllete hår er en ikonisk look – og muligens grunnen til at Bubble Perm nå trender.

– Sett på en episode av Sex og singelliv, finn frem krølltanga og lag en Bubble Perm, avslutter han.

Les også: Nå er trenden fra 2020 tilbake

Siste saker

Mest lest nå
Les mer