Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Se alle bildene fra Simone Rocha x H&M-samarbeidet
Slik ser det nye gjestedesignersamarbeidet til H&M ut. (Foto via H&M)

Nå slippes bildene fra Simone Rocha x H&M-samarbeidet

Simone Rocha lager for første gang klær også til herre og barn.

Etter å ha blitt koronautsatt i en liten evighet, ble det i midten av januar klart hvem som er neste gjestedesigner for H&M. London-baserte Simone Rocha blir med det den aller første irske designeren som gjør et samarbeid med den svenske klesgiganten.

Kolleksjonen kommer i butikk først i mars. Men i kjent stil sitter H&M med gode kort på hånden – og de brukes selvsagt for å tease samarbeidet.

Nå er hele lookbooken her. Og vi får for første gang virkelig se kolleksjonen, som denne gangen er til både dame, herre og barn.

Det er første gang Simone Rocha lager klær for også herre og barn.

Med slippet av samarbeidet feirer også Rocha et tiår med design. Det speiles i kolleksjonen som skal være en miks av hennes følelser og signaturer, og en hyllest til både Irland og Hong Kong der hun har røttene sine samt tekstur, form, historie, intimitet og glede.

– Jeg håper at plaggene i denne kolleksjonen vil bli tatt vare på og verdsatt i årene som kommer. De ble alle skapt gjennom idéer og inspirasjoner som har formet meg og merkevaren min de siste ti årene, og jeg gleder meg til å se dem tolket og stylet på nye måter, sier Simone Rocha i en uttalelse.

Blant plaggene til dame er det tyllkjoler i rosa, tartan og klassisk sort samt en blomstrete kjole i fil coupe med puffermer og en kjole i økologisk bomull i engelsk blonde.

Men også hverdagsklær som hettegensere, joggers og t-skjorter i jersey med perlebroderier. Blant yttertøyet er det klassiske trenchcoats og et signaturplagg fra Rochas originale kolleksjoner; en rosa kåpe i glitrende tweed. Klassiske Rocha-elementer slik som glitterdetaljer, blomstermotiv, rysjer og voluminøse skjørt er dessuten gjennomgående.

Tilbehøret består blant annet av Rochas-klassikere med en vri slik som snøresko med perledetaljer samt ballerinasko og slip-ins dekorert med fjær.

I tillegg er det vesker med sløyfer og matchende strømper i kolleksjonen. Og også perleøredobber og matchende tiaraer, øreringer med blomster i ekte glass, hårbøyler og overdimensjonerte hårklyper.

Debutkolleksjonen til herre består av det som skal være «en ny vri på klassikerne». Her vi finner vi blant annet en omarbeidet trenchcoat med perledetaljer på kragen, en sommerparka, aranstrikk og cardigans, en klassisk ulldress og en rutete blazer med matchende bukser med snøring.

Skjorter, hettegensere og t-skjorter kommer i fargepaletter av hvitt, rosa og sort. Noen også med trykk med fotografier av Rochas gode venn Jacob Lillis.

Apropos gode venner. Lookbooken er fotografert av Ben Toms og stylet av Robbie Spencer. Den omfatter flere av Rochas samarbeidspartnere og venner i tillegg til noen nye fjes; Jess Maybury, Bimpe, Jan Baiboon, Tess McMillan, Aramish Mangi, Jeremiah Berko Fordjour og Jethro Sapon som ofte er å se på catwalken under motevisningene hennes.

Stylingen skal forøvrig være et nikk til den etterhvert så karakteristiske stilen i Rochas-visninger.

Se hele lookbooken her:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer