Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ingrid jakhelln bøker
Foto: @IngridJakhelln

Dette leser vi denne sommeren

Seks motepersonligheter om bøkene de tar med på ferie.

Guri Heli, influencer

– Jeg har alltid vært en som tenker og grubler mye, spesielt på de store spørsmål. Etter at mamma fikk kreft og heldigvis ble kreftfri etter et år, fikk jeg behov for å sortere tanker, lese og lære om teknikker for å for eksempel frigjøre seg fra fra tanker. Bøker som får meg til å ikke ta livet så altfor høytidelig, slik som Eckhart Tolle sin Det er nå du lever.

– Ellers… magasinet RUM for interiør.

Vibeke Eilevstjønn, Senior Account Manager hos Spalt PR

– I sommer gleder jeg meg til å lese Himmelblomsttreet av Gert Nygårdshaug. Jeg leste Mengele Zoo – den første boken i serien – i høst, og det er nok den fineste og rareste boken jeg noen gang har lest. Det er en sånn bok du skulle ønske du ikke hadde lest når du lukker den igjen, fordi da kan du aldri lese den igjen for første gang.

– Også har jeg akkurat begynt på Lazarus av Kepler. Sjukt skummelt og lettlest, perfekt for late dager i sola. Og mamma sier at jeg bare må lese De Syv Søstre-serien til Lucinda Riley, fordi den er så vakker.

Fredrik Austad, fotograf og skribent

– Denne sommeren tenkte jeg å lese The White Album av Joan Didion. Denne fikk jeg anbefalt av en venn på instagram da jeg så etter nye bøker, og hun har som oftest gode anbefalinger (@nicehangover). The White Album får bli min lesning i juli, for nå holder jeg på med The Savage Detectives av Roberto Bolano – hverdagshistorier og refleksjoner fra en ung poet i Mexico City. Den er hyggelig å lese, men ikke en bok som setter varige inntrykk…enda!

Les også
Nå kan du snart leie Sarah Jessica Parker sitt Hamptons-feriehus

– Jeg vil bruke anledningen til å anbefale In Watermelon Sugar av Richard Brautigan som jeg leste tidligere i år; definitivt en av de fineste bøkene jeg har lest så langt i mitt liv.

Maja Hattvang, innholdsredaktør hos Cappelen Damm

– Jeg skal lese Eileen av Ottessa Moshfegh fordi jeg nettopp leste hennes siste My year of rest and relaxation og elsket den. Hun er fantastisk.

– Har også skaffa Chris Kraus’ Summer of hate, Barndom, ungdom, gift av Tove Ditlevsen og Kudos, siste bok i Rachel Cusk sin trilogi.

Ingrid Jakhelln, kreatør/youth agent United Influencers

– Postkort fra Hellas! I sommer, det vil si nå, leser jeg to veldig fine bøker. Den ene er Omriss av Rachel Cusk, første bok i en trilogi. Den handler om en forfatter som reiser til Hellas – så den passet fint å lese nå.

– I tillegg til det kaster jeg meg over Matthew Walkers Hvorfor Vi Sover. Den er sykt interessant og går i dybden på hva søvn er og hvorfor vi sover, hva drømmer er og hvilke sykdommer som er knyttet til for lite søvn. Anbefaler begge. God sommer<3

Nnenna Echem, influencer

– I sommer så holder jeg på tradisjonen å lese min favorittbok To Kill A Mockingbird av Harper Lee. Jeg elsker amerikanske klassikere og dette er en bok jeg har lest igjen og igjen siden jeg var 16 år.

– Ellers tenker jeg også å lese boken On Managing Yourself fra Harvard Business Review. Dette er ikke en typisk bok jeg ville lest, da jeg best liker å drømme meg bort i noveller og fantasy, men jeg har hørt så mye bra om den, så det skader ikke å prøve.

Les også: Mote møter kunst med Manolo Blahnik

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer