Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nå er det over for nok et magasin

Den halvt norske it-jenta legger ned ungdomsmagasinet etter sju år.

Det er gammelt nytt at det er tøffe tider i magasinbransjen om dagen, både nasjonalt og internasjonalt. Bare i år har leken vært over for Stella, mediegiganten Bonnier har lagt ned i Norge og Glamour Magazine vinker adjø etter 80 år i drift.

Nå er det blitt kjent at også Rookie Magazine legger ned. 

Ungdomsmagasinet ble startet av Tavi Gavinson, som forøvrig er halvt norsk, da hun var 15 år gammel. På det tidspunktet hadde hun allerede vært it-girl siden hun bare så vidt hadde passert 10 år, og var fast inventar på alt av front rows under moteukene i hjembyen New York. Bloggen hennes «Style Rookie» var preget av Gavinsons reflekterte, modne tilnærming til mote og litt ville, fargerike antrekk.

Da fokuset hennes gikk fra blogg til magasin var det med en visjon om å skape et ungdomsblad for jenter som var opptatt av mer enn bare sminke, gutter og kjendiser. Rookie blandet feminisme, politikk og samfunn med tips til hvordan man skal «booste» selvtilliten, tørre å sporte sin egen klesstil, og bli komfortabel med sin egen seksualitet.

–På en måte er ikke dette min avgjørelse, for bakgrunnen er jo at hele den digitale mediebransjen har blitt mer og mer vanskelig, og at Rookie i sitt nåværende format ikke lenger er økonomisk bærekraftig. På den annen side er det jo min beslutning – dét å ikke gjøre de tingene som hadde gjort at vi kunne leve videre som magasin, for eksempel å selge det til nye eiere, ta imot penger fra investorer eller å spørre leserne om donasjoner eller å være betale for innhold, skriver Gavinson i sin siste lederartikkel.

De siste årene har ungdomsmagasinet fått kraftig konkurranse fra Teen Vogue, som gjennom å legge ned det fysiske magasinet, ansette en ny redaktør og redaksjon, og jekke opp «wokenessen» har klart å tiltrekke seg en voldsom mengde faste lesere på nett. 

Den nå 22-år gamle Gavinson har på tross av at hun fram til nå har sittet som redaktør for Rookie beveget seg mer og mer bort fra motebransjen de siste årene. I stedet har hun satset sterkt på skuespillerkarrieren og hatt ledende roller i oppsetninger blant annet på Broadway.

Bilder via @rookiemag /Toppbilde via theoddyseyonline 

Les også: Lesertallene for kvinnemagasinene er klare: Her er vinnerne og taperne

Siste saker

Mest lest nå
Les mer