karlie kloss for kate spade

Karlie Kloss for Kate Spade

Moteprofilenes beste sommerdrinker

Disse lager du enkelt selv.

Klar for sommerens fester? Melk & Honning har pratet med fem motepersonligheter om drinkene de helst drikker denne sommeren. Friske og kalde drinker som gjestene dine kommer til å bli imponert av!

Fredrik De Lange, PR-konsulent Mildh Press

– Min favorittdrink for sommeren er noe jeg og samboeren min kaller for GGT – altså en Ginger Gin & Tonic. Vi har på en måte funnet på den selv, men det er jo en kjent ting at ingefær passer godt i et GT, så jeg skal ikke ta all kred. Hehe.

– Jeg synes at GT blir aller best med en japansk gin, og da bruker jeg gjerne Roku Gin som er ganske ny på det norske markedet. Denne passer veldig godt med ingefær. Etter min mening er en variant av GT en sikker vinner hos de fleste du skulle ville by på en drink i løpet av sommeren!

GT a la Fredrik De Lange. Foto: Privat

Du trenger:

  • Highball-glass
  • Isbiter
  • Gin (jeg foretrekker Roku Gin)
  • Premium Tonic (Jeg foretrekker den fra Thomas Henry)
  • Ingefær-lake / Evt. ingefærjuice (jeg tar 10cm ingefær og et eple i en juicer for å få frem saften)
  • Staver av fersk ingefær til pynt

Fremgangsmåte:

  • Fyll glasset helt opp med isbiter (ikke vær gjerrig på isbitene!)
  • Ha oppi 4cl. Gin og 2-4cl. med ingefærjuice (kommer an på hvor sterk smak av ingefær du foretrekker)
  • Ha i 5 tynne staver med fersk ingefær for garnityr
  • Fyll opp med premium tonic water

Hvis du ikke har tilgang på juicer, kan du enkelt lage ingefær-lake. Slik gjør du det:

  • Kutt opp 15 cm med ingefær i skiver
  • Ha i en kjele sammen med 5 dl vann
  • Kokes til laken smaker sterkt av ingefær (minimum 30min). Hvis du har tid kan du ha mer vann og koke i flere timer på lav varme.
  • Du kan også tilsette litt sukker for en litt søtere variant
  • Sil av ingefærbitene og avkjøl

Malin Gaden, motejournalist i KK

– Jeg blir rimelig fornøyd bare jeg får en drink som smaker sitrus eller pasjonsfrukt! Jeg har en favoritt på Südøst i Oslo som heter Passion Tower. (Den står ikke på menyen, he he).

– Ellers sier jeg sjelden nei, takk til en Bellini. Egentlig er alle mulige frukter blandet med prosecco eller champagne en vinner for meg.

– For å lage en bellini burde du jo faktisk lage ferskenpureen av 4-5 fersken. Men dersom du er ute etter en kjapp løsning, finner du flere gode juicer på diverse butikker som du kan blande med. Men førstenevnte er absolutt det beste. Dette blander du sammen med prosecco og litt sitronsaft! Ønsker du en søtere smak kan du tilsette sukker.

Malin Gaden. Foto: Privat

Elisa Mollatt, markedssjef i byTiMo

– I sommer skal jeg drikke frosé! Eller frozen rosé som det også kalles.

–– For denne drinken blander du frosne jordbær, litt isbiter og så mye rosé du vil i en blender. Miks det sammen, og vipps så har du en superdigg, veldig rosa og cute sommerdrink.

– Ellers er sommer for meg også Pimms, en drink du typisk får på en pub i England. Blandet med masse deilig agurk, appelsin og jordbær.

– God sommer og drikk med måte!

Elisa Mollatt. Foto: Privat

Thérèse Hellström, PR-konsulent for Custommade, moteredaktør for Forni og blogger for Elle Sverige

– I sommer drinkker jeg sitronvann til frokost og Fanta Lemon, som er min sommerdrikk hvert år, med ekstra sitron til lunch.

– Til middag går jeg for en kald Grapefruit Mojito.

– Hvordan du blander den? Jo, med en kombinasjon av lys rom, sodavann, limejuice, is, mynte, sukker og 1/4 grapefrukt. Det beste!

– Og så klart vann i mengder ved siden av. Stay Hydrated!

Sommerdrink a la Tess! Foto: Privat

Daniel Authen Moe, PR-konsulent Presskontakterna

– Jeg er generelt veldig glad i en klassisk gin & tonic, men ofte med en vri.

– På varme sommerkvelder serverer jeg gjerne en iskald gin & tonic laget på Beefeater Pink gin som er infusert med jordbær. Denne tilsetter jeg masse friske bær og isbiter.

– For meg er dette en perfekt drink å nyte al fresco, under sommersolen og i selskap av gode venner.

  • 50 ml Beefeater Pink.
  • 150 ml tonic.
  • Friske jordbær delt i to.
  • Røres forsiktig i glass med masse isbiter.
GT med jordbær a la Daniel.

Les også: Dette leser vi denne sommeren