oslo runway cala jade

Motepersonlighetenes forventninger til Oslo Runway

– Proffe visninger, mye gøy, litt sirkus, bra mangfold og generelt god stemning.

Tirsdag starter sesongens runde med Oslo Runway. Det er Cathrine Hammel som får æren av å åpne den norske moteuken med sin visning på Bankplassen 4 før to fulle dager med visninger. Vi spurte et knippe norske motepersonligheter om deres forventninger. Les våre her.

Costume-redaktør Kine B. Hartz

– Jeg forventer å bli inspirert av stadig flere spennende, norske designere som leverer på et høyt nivå. Oslo kine b hartzRunway er en fantastisk arena som tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet, og bidrar til å sette norsk mote på kartet. Vakre, kule, pulserende Oslo er det perfekte bakteppet og er med på å gjøre disse dagene til en opplevelse, forteller Hartz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I år er det Bankplassen 4 som er hovedarena for Oslo Runway. Hartz forteller at hun elsker når Oslo Runway bruker noen av hovedstadens fineste bygninger og steder til å vise norsk mote.

– Sesongens program er meget solid og jeg liker spesielt godt miksen av både etablerte og nye aktører i bransjen. Bik Bok Runway Award er også alltid et høydepunkt, sier Hartz som selv sitter i årets nominasjonsjury.

På spørsmål om programmet for sesongens norske moteuke, forteller Hartz at hun skulle ønske at også Edda Gimnes hadde hatt muligheten til å vise en kolleksjon. Hun understreker at Gimnes har et stort talent. Men det er også andre designere Hartz ser frem til.

– Denne gangen er jeg veldig spent på Moiré og gleder meg til FWSS og byTiMo, og fortsettelsen på multitalentet Pia Tjelta.

The Cool Girl-redaktør Hege Aurelie Badendyck

hege aurelie badendyckDenne sesongen har Hege Aurelie Badendyck høye forventninger til Oslo Runway. Hun mener de siste sesongene har vært så bra, og håper å se en progresjon hos designerne.

– Desto proffere selve arrangementet blir, jo mer fokus klarer man å legge på det man faktisk skal være opptatt av – nemlig designerne, forteller hun og fortsetter:

– Etter å ha vært i København der det helt klart var noen få trender som gikk tydelig igjen hos flere av designerne, er det interessant å se om vi kan se en liknende rød tråd i Oslo.

På sesongens program forteller Badendyck at hun savner Admir Batlak, men forteller at han i tro Batlak-ånd veksler mellom å være en del av motesirkuset og å velge å vise på andre tidspunkt og arenaer utenfor Oslo Runway.

– Jeg savner også Elisabeth Stray Pedersen. Hun leverte en knakende god visning forrige sesong og pushet både uttrykket sitt og silhuetten i en spennende retning. I tillegg har hun hatt et spennende år, så det hadde vært gøy å se hennes utvikling fra forrige sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men selv om verken Batlak eller Stray Pedersen blir å se under denne runden med Oslo Runway, er det flere designere Badendyck gleder seg til å se:

– Jeg gleder meg veldig til Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad. Det er alltid en egen energi og nerve i disse showene, som for meg representerer noe eget og genuin både når det kommer til kolleksjonene og gjennomførelsen av selve visningene.

– Bik Bok Runway Award er også helt klart et stort høydepunkt – og i år er det et høyt nivå på samtlige av designerne som viser her, avslutter Badendyck.

Motejournalist Madeleine Holth

– Jeg gleder meg til å se gamle travere og nye brands. Det er veldig mye spennende på plakaten i år, men aller madeleine holthmest gleder jeg meg til å se Bik Bok Runway Award, forteller Holth

Hun synes sesongens visningsarena, Bankplassen 4, er kjempefint, og understreker at området rundt er deilig og at det ligger sentralt.

– På programmet savner jeg Tom Wood, og jeg skulle ønske jeg kunne se Elisabeth Stray Pedersen og Batlak med sommerkolleksjoner også!

MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen

– Jeg forventer proffe visninger, mye gøy, litt sirkus, bra mangfold og generelt god stemning. Jeg gleder meg også til å se hvem (ja, jeg forventer at det er noen) som klarer å overraske og ta det hele til et nytt nivå, forteller Elise Alexandra Gulbrandsen.

Elise Alexandra GulbrandsenMinMote-lederen synes det er bra med fornyelse og gleder seg til å se sesongens visninger på nye arenaer. Men hun mener at nøyaktiv hvor visningene er i lille Oslo ikke har så mye å se, så lenge arenaen ikke overskygger catwalken og får klærne til å skinne.

– Får byTiMo fint vær, kommer blomsterkjoler til å stå i god stil med Oslo Ladegård. Jeg har også troen på Prindsen hage, som er en avslappet og kul arena for Ibens visning.

Men mange fine visninger til tross, så legger ikke Gulbrandsen skjul på at hun synes det er kjedelig at Tom Wood dropper å vise i år.

– Jeg er spent på hva Iben og Moiré får til denne gangen, for jeg syns de har vist en god utvikling. Michael Olestads kunst på catwalken er også noe jeg ser frem til. Det er også alltid gøy å se hva de nye håpefulle viser under Bik Bok Runway Award.

Hovedbilde: Silje Skarra for Melk & Honning

Les også: Dette kan du forvente fra Oslo Runway