Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Motefiffens rare matvaner

For noen er Belugakaviar det eneste som nytter mens andre sverger til frityrstekt pasta.

Motebransjen er kjent for å tiltrekke seg eksentriske mennesker. I en bransje som i tillegg er unormalt opptatt av det utseendemessige, ligger det også helt klart et stort snev av ambivalens når det gjelder mat. Kombinasjonen av de to ender i blant opp med ganske så sære og merkelige resultater.

Visse motefolk er påfallende og ganske høylytte i sin «jeg spiser hva jeg vil»-holdning, mens andre holder seg mest til flytende inntak av kalorier.Vi har samlet noen av de mest spesielle eksemplene på disse menneskenes valg av mat- og drikke.

Les også: Dette kommer fashionistaene til å spise og drikke i 2017

 

Karl Lagerfeld

Med sin posisjon helt i toppen av hierarkiet i motebransjen er «Kong Karl» utvilsomt en av de viktigste klesdesignerne gjennom historien. I tillegg til sitt eget klesmerke har han sittet som kreativ lederen for Fendi og Chanel gjennom henholdsvis 52(!) og 34 år, og dermed vært med på å forme motens retning i en årrekke.

82-åringen med sin spinkle figur i monokrome look med en hvit hestehale som kronen på verket har ikke alltid sett slik ut. På 80- og 90-tallet var «Kong Karl» kjent for en litt rundere figur som pressen likte å påpeke. Det er nok noe av grunnen til at tyskeren nå følger et mye mer strikt regimé; To proteinshaker til frokost laget av hans egen doktor, i tillegg til noen steamede epler. Kaffe og te drikker han ikke, ettersom han ifølge Harper’s Bazaar hater varm drikke. Diet Coke går derimot på høykant: «Jeg drikker det fra det minuttet jeg står opp til det minuttet jeg legger meg».

Les også
Ekspertenes beste tips til digg champagnefrokost på 17. mai

David Lynch

Selv om kultfilmskaperen og multitalentet ikke rent direkte kan regnes som en del av motebransjen har hans estetiske univers utvilsomt påvirket mang en designer opp igjennom tidene. Som kreatør av Twin Peaks, Mulholland Drive, Wild at Heart og Blue Velvet har han skapt mystiske, mørke univers og karakterer som har fungert helt sømløst sammen med motebransjens likesinnede vibber. Lynch har påvirket populærkulturen til den grad at han har fått sitt eget adjektiv – ting beskrives som «Lynchian» om de har klare estetiske linker til hans stil.

Den eksentriske mannens mat- og drikkevaner er også noe spesielle; han forelsket seg nemlig ifølge han selv i kaffe da han var 3 år gammel. I sitt voksne liv drikker han opp i mot hele 20 kopper om dagen.

Karlie Kloss

Karlie Kloss er en av de største supermodellene fra det siste tiåret, og har dermed havnet både på Models.com sin høythengende «Legends» og «Money girls» kåringer. Etter fire år som en av englene på Victoria’s Secret sin catwalk valgte hun å trappe ned på modellkarrieren for å satse på studier ved New York University i 2015. 24-åringen, som er en av Taylor Swift sine beste venninner, er nå inne i sitt andre år av Computer science.

Karlie vokste opp i den kjente Jazz- og matbyen St. Louis i Missouri i USA. Området er kjent for å frityrsteke alt mellom himmel og jord – også pasta. Supermodellen forteller i en video signert Vanity Fair at «absolutt alt smaker bedre frityrstekt» mens hun knasker i seg en frityrstekt ravioli-bit. Only in America.

Jackie Kennedy Onassis

Jacqueline Lee Bouvier ble først kjent som President John F. Kennedy sin kone, og etter hans plutselige og tragiske død, som kona til den greske skipsrederen Aristoteles Onassis. Den New York-fødte kvinnen ble i løpet av sitt liv et virkelig internasjonalt stilikon med sin elegante, pene og pyntelige stil. Spesielt på midten av  det forrige århundret, mens hun holdt til i det hvite hus på starten av 60-tallet hadde hun enorm påvirkningskraft på amerikanske kvinner.

Gjennom et liv preget av rikdom og kjendisstatus hadde hun også opparbeidet seg visse dyre, rare vaner. Ifølge ryktene spiste hun nemlig ett eneste måltid hver dag; én bakt potet stappet til randen med råflott Beluga-kaviar og rømme.

Les også
Nå åpner Høyer ny flaggskipsbutikk på Paleet

Bella Hadid

Lillesøsteren til Gigi Hadid økte plutselig i kjendisstatus mens hun var sammen med artisten The Weeknd. I fjor ble hun kåret til «Model of the Year» under Los Angeles Fashion Awards, og nå tar hun innpå Gigi med sine 15 millioner Instagram-følgere og haugevis av modelljobber- inkludert showet til Victoria’s Secret. 20-åringen havnet også i søkelyset nylig for det som ble beskrevet som en forferdelig klein video der hun shoppet sneakers med Complex. 

Mange har spurt modellen om *det utdaterte* spørsmålet om hvordan hun bevarer sin slanke figur. Til det har hun svart at hun spiser hva hun vil og at gjengangeren er ostesmørbrød og pommes frittes – hver bidige dag. 

Les også: Matvarekjeden Lidl teamer opp med supermodell

Siste saker

Mest lest nå
Les mer