Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette kommer fashionistaene til å spise og drikke i 2017!

IMG_0041

I likhet med motetrender er det også nye trender innenfor mat hvert eneste år, og da spesielt sunn mat og dietter. For en tid tilbake siden havnet alle plutselig på smoothie-kjøret, så var det juicer som gjaldt, så ble det acai bowls og deretter chiapuddinger. Du har sikkert hørt om spirulina og alger, hvor fantastisk grønnkål er, at kokosolje er supert både innad og uttad og at bipollen, eplecideredikk og Manuka honning er noe alle bør ha på hylla.

Vi lar oss friste gang på gang av fargesprakende bilder på instagram og stikker på nærmeste helsekost for å handle 20 forskjellige superfoods til en svindyr penge.

Nå skriver vi Januar og det er på tide å finne ut hvilke superfoods – med navn ingen helt klarer å uttale – som alle kommer til å snakke høyt om at de har merket «at de har fått så mye mer energi av».

Blå alger

1170796-1_og

Selv om den offisielle Pantone fargen for 2017 er knallgrønn, er grønt «so last year» når det kommer til alger. Nå er det blå alger som gjelder om du skal følge superfoods-trendene. Disse kommer i pulver- eller kapselform, og inneholder alle aminosyrer man trenger, noe som vil si at det er en fullgod erstatning for kjøtt.

Ghee

1170797-1_og

En av de største trendene de siste årene, nemlig det å se på mat som medisin,  vil fortsette å være gjeldende dette året. Ghee er en typisk komponent i Indisk mat og lages ved at man klarner smør fra Bøffel-melk. I likhet med kokosolje kan Ghee tilsynelatende brukes til alt fra massasjeolje til stekeolje, tas i kaffe eller te. Visstnok skal Gheen smøre tarmene dine og forsterke vevet i kroppen.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Nudler

tumblr_inline_mq7v5sJgWu1qz4rgp

Nei, ikke av den typen du kjøper til 5 kroner på nærmeste asiatiske sjappe når du har dårlig råd. Grunnen til at denne velkjente ingrediensen plutselig regnes innenfor superfoods er fordi de nå aller helst skal være laget av søtpotet, rødbete, squash eller agurk. Kjøp deg en såkalt spiralizer og lag en sunnere variant av Mr. Lee sine.

Adaptogene urter

1170795-1_ogI likhet med Ghee er dette også noe som har base i Ayurveda, en 5000-år gammel lære om at mat kan lege kroppen. Adaptogene urter er en gruppe urter som bidrar til å få kroppen tilbake i balanse, demper alle typer stress og styrker nervesystemet. Eksempler på disse er Ashwaganda (Vi er på det første eksemplet, på det første punktet, og allerede har vi en «tongue twister».), som i tillegg til å få ned stressnivået i kroppen også skal hjelpe med søvn, dempe depresjon og øke utholdenheten.

Sjøgrønnsaker

1170802-1_og

I det japanske kjøkken er grønnsaker, blader og gress fra under havets overflate et velkjent syn på kjøkkenet, men i Norge er det foreløpig ikke så vanlig. Kelp, Kombu, dulse, hijiki og wakame er blant de aller sunneste planetene du kan få i det, og er rike både på jern, jod, zink og kalsium. Strø det på toppen av middagen din som garnityr og du vil følge deg sykt sunn og i tillegg pro på kjøkkenet.

Mylk

1170805-1_og

Mylk er «gøyale» navnet veganere og vegetarianere har kalt all melk som ikke er laget av dyr, det vil si for eksempel av nøtter, frø eller bønner. De fleste kjenner til soyamelk – eller mylk – men har du hørt om gresskarfrømylk, sesamfrømylk eller hempmylk? Kanskje 2017 er året for å utvide horisonten på melkefronten.

Les også
Ekspertenes beste tips til digg champagnefrokost på 17. mai

Blomkål

1170807-1_og

Den trauste grønnsaken du kanskje er mest vant til å se blant frossen brokkoli og gulrøtter er en av de mest trendy i år. Den inneholder folater, c-vitamin, antioksidanter osv. Har du en venn  som er – eller er du selv – en fullstendig sunnhetsfreak har du kanskje allerede laget pizza med blomkålbunn eller erstattet ris med smuldret blomkål. I år skal man tydeligvis bruke den i smoothien eller bruke den som en erstatning for toast. Kos deg.

Les også: Dette gleder Melk & Honning seg til i 2017

Kilde: Vogue.com.au

Siste saker

Mest lest nå
Les mer