Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
notre-dame
(Getty Images)

Mote-milliardærene har enda ikke donert én krone til Notre-Dame

To måneder etter brannen.

I midten av april var verdens øyne rettet mot Paris og Notre-Dame. Det som omtales som en av de viktigste kulturhistoriske bygningene i verden sto i brann og gjennom flere timer var vi vitne til flammer og tykk røyk som steg opp fra katedralen.

Brannen som startet på loftet spredte seg raskt, noe som førte til at hovedspiret falt ned. Mens mye av kunsten ble reddet, var spiret og taket på katedralen kollapset. President Emmanuel Macron var et av vitnene til den store brannen. Han var tidlig ute med å love at katedralen skulle gjenreises. Dette ville noen av Frankrikes aller rikeste bidra til.

Milliard-løfter

Kort tid etter brannen var slukket kom to av motebransjens rikeste på banen. Først annonserte François-Henri Pinault, administrerende direktør ved luksusselskapet Kering, og konen Salma Hayek, at de ville donere 100 millioner euro. Siden uttalte Bernard Arnault, administrerende direktør ved det konkurrerende selskapet LVMH at de ville donere 200 millioner euro til gjenoppbyggingen.

Administrerende direktør for Kering François-Henri Pinault og konen Salma Hayek (Bilde via Getty Images)

En gruppe andre velstående mennesker donerte siden 600 millioner euro. Med dette hadde katedralen allerede fått et bidrag på flere milliarder norske kroner.

Disse pengene har dog ikke blitt gitt til katedralen, drøye to måneder etter brannen. Det skriver Vogue.

Notre-Dame er i dag fortsatt under opprydding etter brannen. De siste ukene har arbeidere fokusert på å blant annet få fjernet giftig støv.

Selv om gjenoppbyggingen av katedralen allerede er i gang, har Notre-Dame ikke sett noe til de store summene som ble lovet. En ny rapport fra Bloomberg viser at milliardærene som vil bidra til arbeidet enda ikke har åpnet lommeboken.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

Pressekontakt ved Notre-Dame, Andre Finot, forteller at de store donørene foreløpig ikke har gitt et øre.

«De store donørene har ikke betalt. Ikke et øre. De ønsker å vite akkurat hva pengene deres blir brukt til og om de er enig i det før de donerer. De ønsker ikke at pengene bare går til å betale lønn til de ansatte».

Ifølge Bloomberg sier president Macron at arbeidet på katedralen skal være ferdig innen fem år.

Les også: Månedens lesning: juni

Siste saker

Mest lest nå
Les mer