Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
notre-dame i paris. foto getty images

Fransk motemilliardær donerer 200 millioner euro til Notre-Dame

Etter at katedralen brant mandag kveld.

Mandag kveld gikk brannalarmen i den ikoniske katedralen Notre-Dame i Paris. Gjennom kvelden og deler av natten var en hel verden vitne til flammer og tykk røyk som steg opp fra den berømte katedralen, som av ekspertene omtales som en av de viktigste kulturhistoriske bygningene i verden.

Brannen skal ha startet på loftet og spredt seg raskt. Det førte til at hovedspiret falt ned. Det var rundt klokken 02 natt til tirsdag at brannvesenet endelig fikk kontroll på brannen. Mye av kunsten skal ha blitt reddet, men spiret og taket på katedralen kollapset. Det skriver NRK.

Frankrikes president Emmanuel Macron, som selv fikk med seg brannen på nært hold, var raskt ute med å love at katedralen skal gjenreises. Nå vil noen av Frankrikes aller rikeste bidra.

Tirsdag skriver storavisa Washington Post at Arnault-familien, som eier luksusgruppen LVMH vil donere 200 millioner euro, tilsvarende omlag 1,9 milliarder norske kroner, til et fond som skal brukes til å gjennoppbygge katedralen.

LVMH kaller Notre-Dame for «et symbol på Frankrike».

Bernard Arnault er administrerende direktør i LVMH. Selskapet eier flere store luksusmotehus blant annet Louis Vuitton, Dior, Loewe, Fendi og Celine.

Med den generøse donasjonen på 200 millioner euro, dobler Arnault-familien donasjonen fra Francois-Henri Pinault. Pinault er administrerende direktør ved det konkurrerende luksusselskapet Kering, som huser merker som Gucci, Balenciaga og Saint Laurent.

View this post on Instagram

Se reconstruire.

A post shared by Antoine Arnault (@antoinearnault) on

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Dette er motebransjens aller rikeste

Siste saker

Mest lest nå
Les mer