Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moods of Norway: – Vi har lagt oss på en mer klassisk linje

16018-MON-SUITS-9-039_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency.

I 2003 grunnla tre glade gutter fra Stryn klesmerket Moods of Norway, som blandet knallfarger og moderne snitt med nasjonalromantiske mønster og trykk.

Aller mest er Moods of Norway kjent for sine fargesprakende dresser, hvor de har spilt mye på referanser til det norske bondelivet. Nå har imidlertid det norske merket fokusert på en mer klassisk tilnærming i sin seneste kolleksjon med dresser.

– Vi gjør fremdeles spreke og glade dresser, men vi anerkjenner at kundene våre ikke kjøper nye dresser hele tiden. Derfor har vi valgt å legge oss på en mer klassisk linje, slik at vi ivaretar en lengre levetid på dressene våre. Men det foregår fremdeles mye spennende på innsiden av plaggene våre. Premium skal jo vare, en kvalitetsdress skal ikke gå av moten. Det er noe vakkert ved tanken om at også klær i likhet med klokker kan gå i arv, forteller Simen Staalnacke, en av grunnleggerne og designerene i Moods of Norway, til Melk & Honning. 

16018-MON-SUITS-9-193_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency

Moods of Norway har alltid blitt inspirert av vårt langstrakte land, og dette er også et tema for den nye dresskolleksjonen som er en hyllest til den norske kysten og sommeren.

– Vi har jobbet med teksturer og børstete overflater, så vel som hentet inspirasjon fra sjø og norsk fauna. Utvalget strekker seg fra hverdagsdresser til pene dresser og med omkring 20 dresser hver sesong, er utvalget både godt og bredt, forklarer Staalnacke.

Det livsglade merket påpeker at de ikke har lagt bak seg de humoristiske detaljene, fordi det er dette som gjør deres dresser spesielle.

Les også
19 SPM: Lisa Alexandra

– Alt i alt, skal du oppleve kvalitet i både snitt og materiale i tillegg til detaljer som får deg til å strekke på smilebåndet. Klassisk ja, men alltid med en glad tvist.  Det spenner fra de mer farge- og mønsterglade cocktail-jakkene til dresser som går fra «day to evening». Det har vært en naturlig progresjon i det glade Moods-universet og vi synes at vi nå kan levere super kvalitet og norsk design i alle kategoriene.

Moods of Norway satser for fullt videre hjemme i Norge. Så langt i år har de allerede rukket å åpne to butikker i Stavanger og Jessheim, samt at de i mai lanserer antrekkene til den norske O.L.-troppen.

16018-MON-SUITS-6-132-1_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency

16018-MON-SUITS-10-105_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency

16018-MON-SUITS-4-314_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency

16018-MON-SUITS-3-075_1024

Foto: Truls Qvale/Pudder Agency

Les også: Norske Tom Wood satser enda større i hjemlandet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer