Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sophia Lie skjønnhetstips
MITT SKJØNNHETSUNIVERS: Vi har snakket med modell Sophia Lie. Foto: Elias Tahan.

Mitt skjønnhetsunivers: Sophia Lie

– Skjønnhet kan være rent fysisk, men også hvordan man velger å leve livet.

Modell Sophia Lie sverger til en sunn, frisk og vakker hud, meditasjon og balanse, men hun kommer ikke til å kaste seg på ‘peeling-toget’ igjen med det første. Vi tok en prat med modellen om hudpleierutiner, favorittprodukter og skjønnhetsidealet i motebransjen.

Q&A

Hva legger du i skjønnhet?

– Skjønnhet for meg er sammensatt. Noe av det vakreste jeg vet er energi, vitalitet og motivasjon. Skjønnhet kan være rent fysisk, men også hvordan man velger å leve livet. Jeg finner mye skjønnhet i meditasjon. Når jeg mediterer regelmessig forandres opplevelsen min av virkeligheten og negativ tankegang blir erstattet av inspirasjon. Alt blir klarere, vakrere og jeg får en bedre målsetningsevne som igjen gjør hverdagen mye morsommere.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Jeg fokuserer på en sunn, glødende hud. Rens, ton og fuktighetskrem etterfulgt av en olje for ekstra glød. Jeg bøyer vippene, fyller inn bryn og setter de med en gel. Jeg liker ikke for mye makeup: et tynt lag concealer under øynene og rundt nesen (et triks er å væte en beauty blender og påføre concealeren med den – da blir konsistensen helt fantastisk, og den nærmest smelter inn i huden), litt transparent pudder for å sette sminken, solpudder (det er viktig at det er kaldt så man ikke blir oransje!) og highlighter på neseryggen, kinnben og øvre leppekant – og i øyekroken for et åpent blikk.

Sophia Lie sverger til makeup fra RMS og Byredos Gypsy Water.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– RMS Beauty Oil, Dermalogicas rens og fuktighetskrem og Elixir Niactil.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

  • Vippetangen fra Shiseido. Jeg har såkalte asiatiske vipper som går rett fram uten mye bøy, men med denne vippetangen får man en fin bøy – og med godt grep. Bøy i tre steg; innerst, på midten midten og ytterst.
  • Jeg elsker alle RMS-produktene fordi de er organiske og funker utrolig bra. Makeup-artisten bak merket, Rosemary Swift, vet virkelig hva god sminke er; både konsistensene og pigmentene er superfine og lette å jobbe med. Favorittene er deres ‘Un’ Cover-Up, Living Luminizor og pudderene.
  • Solpuddert Habana Mama fra The Balm.

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Drikk masse vann og unngå sukker (det er verdens kjedeligste tips, men det er sant!) Detox to ganger i året, trend jevnlig og variert og få mye søvn. Få i deg rikelig med sunn og variert økologisk ren mat, proteiner og sunt fett samt eventuelt vitamintilskudd om du skulle behøve det.  Ta full spectrum infrarød sauna. Full spectrum består av de tradisjonelle far infrarøde strålene men også near og mid infrarøde stråler. Infrarød sauna varmer deg opp fra kjernen, og skal kunne penetrere opptil sju ganger dypere enn vanlig sauna som bare varmer de ytre hudlagene. Moderer alkoholinntaket. For mye alkohol gjør deg både puffy og får deg til å se eldre ut, men det gjør også det å stresse over utseende – så det er viktig å finne en balanse og å ha det gøy. Jeg reiser mye, elsker å ta en drink for mye og sier sjeldent nei til en fest, men har blitt god på nettopp det med balansen som for eksempel å veie opp med effektive detox-rutiner. Og til sist; rens ansiktet både morgen og kveld og gi huden din masse fuktighet med gode fuktighetskremer.

Blant favorittene er også vippetang fra Shiseido og solpudder fra The Balm.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Byredos Gypsy Water. Den er ikke for sterk, og duften tilpasser seg den som bruker den på en unik måte.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Beauty blender!

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– I fjor, da jeg fylte 30, bestemte jeg meg for at det var på tide å kaste seg på peeling-toget. Jeg er litt redd for botox, så tenkte at å peele var en fin måte å introdusere en mer preventiv hudpleierutine. Huden min er jo litt sensitiv, men i mine ti år som modell har jeg aldri fått hudreaksjoner på verken produkter eller behandlinger. Etter et halvt år med denne rutinen fikk jeg hypersensitiv hud og måtte slutte helt med peeling. Jeg tror vi kan lære mye av koreansk hudfilosofi som fokuserer på å styrke hudbarrieren på sikt ved bruk av effektive, men milde produkter, i stedet for å skape inflammasjonsom deretter skal føre til fornyelse av huden slik vi gjør i Vesten.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg synes det er synd at det fortsatt ikke finnes et sunt slankt ideal i high fashion. Det er bedre enn det var før, men på runwayen er sample size den samme som tidligere. Det er mye snakk om plus size om dagen, spesielt i USA, men det er fortsatt et faktum at man enten er ekstremt tynn, eller så er man plus size på runwayen under moteukene – det finnes fortsatt ikke et sunt ideal for slanke jenter. Designerne er de som kan starte denne endringen ved å legge til to centimeter ekstra på sample sizes slik at modellene som er 180 centimeter på sokkelesten ikke må sulte seg helt ned til knokler og bein for å være smale nok til å kunne delta på moteukene.

Dermalogicas rens og Elixir Niactil er blant modellens favoritter.

Åpningsbilde og bilder av Sophia: Elias Tahan.

Les også: Har runway-sminke blitt en vits?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer